Köseoğlu, sosyal demokrat bir parti olarak solda güç oluşturmak için CHP'ye destek verme kararı aldıklarını söyledi.
29 Mart seçimlerine az bir zaman kala kendi içerisinde sorunlar yaşayan DSP Nazilli İlçe Yönetimi, bugün tarihi bir olaya imza atarak Belediye Başkan adayı ile birlikte 9 meclis üyesi adayı adaylıktan çekilerek seçimlerde CHP'ye destek verme kararı aldı. Sümerpark içerisinde bulunan Lara Restoranda bir basın açıklaması yapan adaylar, seçimlerde CHP Adayı Feyzullah Erkut'a destek vermek için adaylıktan çekildiklerini bildirdi.
ÜLKEMİZ ZOR DURUMDA
CHP'liler toplantı salonuna gelmeden bir basın açıklaması yapan DSP Nazilli Belediye Başkan Adayı Zuhal Köseoğlu, ülkemizin çok zor koşullardan geçtiğini belirterek şöyle konuştu: "AK Parti iktidarının yoksullaştırdığı halkımız bir taraftan yolsuzluklarla karşı karşıya kalmış olup Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşıldığı bir sürece girilmiştir. Bu süreçte biz DSP Nazilli Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis Üyesi adayları olarak Nazilli'de sosyal demokrat ve demokratik solun iktidara gelmesi ve
Nazilli'nin yerel yönetiminde değişimin sağlanması, şeffaf, katılımcı, hesap veren bir yerel yönetimin iktidara gelmesi için özveride bulunma gereği hissettik. Hiçbir talebimiz olmadan CHP Adayı Feyzullah Erkut lehine adaylıktan çekiliyoruz."
Zuhal Köseoğlu, Belediye Meclis Üyesi Adayları ile CHP Adayı Feyzullah Erkut ve meclis üyesi adaylarına destek verdiklerini açıkladı.
Köseoğlu, adaylıktan çekilme konusunda çıkabilecek dedikodulara karşı da "Duruşumuzdan asla taviz vermediğimizi, yarından sonra söylenecek her olumsuzluğa kulağımızı tıkayacağımızı ve onurumuzla, gururumuzla, yarın da memleketimiz yararına her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz" dedi.
ULVİ KARAR
Bu arada toplantıya katılan Feyzullah Erkut ve CHP'liler kararlarından dolayı DSP'lileri kutladı. CHP İlçe Başkanı Atilla Talay, Nazilli adına alınan bu kararın hayırlı olmasını dileyerek "Nazilli'de çağdaş, sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışının hakim olması için verilen sağduyulu bir harekettir. Demokratik Sol Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin güç birliği yapması için bu arkadaşlarımızın kendi üzerlerine düşen bu ulvi davranışı bizleri çok mutlu etmiştir" dedi.
DSP'li adaylara teşekkür eden Erkut, sözlerine şöyle devam etti: "Sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yaklaşan yerel seçim öncesinde bu kararla bizlere güç kattınız" dedi.
Erkut, bu kararın hayırlı olmasını diledi.