Oylamaya sunulan maddede MHP grubunun çekimser oy kullandığı belirtilerek ret oyu kullandığına dair haberlerin asılsız olduğuna yönelik basın açıklamasında bulunuldu.

MHP grubunun Kurul ile Belediyenin hazırladığı plan üzerinde anlaşmazlığa düşülen kısımların incelenmesi ve müşterek bir çözüm üretilerek kurula sunulmasını teklif ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi.

’’Anıtlar Kurulu ile Belediye arasında yıllardır gidip gelen projeler üzerinde bir türlü mutabakat sağlanamamıştır. Koruma Amaçlı İmar Planının geçerlilik kazanması için Belediye Meclisi’nden geçmesi yeterli değildir. Yeterli olsaydı 10 yıldır çözüme kavuşurdu. Yapılan Koruma Amaçlı İmar Planının Anıtlar Kurulunca da uygun görülmesi gerekmektedir. Meclis toplantısı öncesi Kurul Müdürü ile Komisyon üyemizin yaptığı toplantı sonucuna göre belediyenin meclise sunduğu plan ile kurulun daha önce değiştirilmesini istediği kısımlarda yeterli düzeltme yapılmadan tekrar meclisten geçirilerek kurulu gönderilmesi sadece zaman kaybıdır. Kurulda bu dosyanın incelenip tekrar olumsuz olarak meclise iade edilmesi, tekrar düzeltme ve gündeme alınarak meclisten geçirilmesi ve kurula gönderilmesi en iyimser bir tahminle 6 ay daha gecikmesi demektir. Dolayısıyla konunun hem belediye hem de anıtlar kurulu tarafından karşılıklı anlaşma sonucu çözüme kavuşacağı bir gerçektir’

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png