Türk vatandaşlığına geçtikten sonra sevgilisi Hakan Erdoğan’ın birkaç kez dövdüğü ve adliye koridorundaki fotoğrafıyla kadına karşı şiddetin sembolü Ayşe Paşalı’yı hatırlatan Alman asıllı Sema Nur Döndü’ye mahkemenin vermediği koruma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in devreye girmesi üzerine verildi.

Koruma talebinin “evlilik bağı bulunmadığı” gerekçesiyle Ankara 2. İdare Mahkemesi tarafından reddedildiği haberinin HABERTÜRK’te duyurulması üzerine Bakan Şahin, Döndü ve avukatı Erdoğan Fırat’ı makamında kabul etti. Yaşanılanları birinci ağızdan dinleyen Bakan Şahin, koruma tahsis edilmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne talimat verdi. Döndü, dün Emniyet tarafından gönderilen korumalar eşliğinde Bakanlıktan ayrıldı.

‘RAHAT UYUYACAĞIM’
Eski sevgilisinin hâlâ evinin çevresinde dolaştığını iddia eden Sema Nur Döndü’yü gece saatlerine kadar koruyan polis, evin Jandarma Bölgesi’nde olması nedeniyle görevi jandarma ekiplerine devretti. 

HABERTÜRK’e konuşan Sema Nur Döndü ise şunları söyledi: “Evimde tek başıma kalıyor, Allah’a emanet yaşıyordum. Korkudan dışarı çıkamıyorum. Hâlâ evimin etrafında dolaşıyor. Evden çıksam bile taksiden inemiyorum. Yaşadıklarım giderek Ayşe Paşalı olayına daha çok benzemeye başladı. Artık daha çok korkuyorum. Evli olmadığımız için hâkim koruma vermedi. Mahkeme bizi insan yerine koymadı. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. En azından bu gece rahat bir uyku uyuyacağım.”