Araçtan inen korumalar motor kapağını açmak isterken otomobil patlayınca polisler büyük bir tehlike atlattı.
Başbakan'ın korumaları ölümden döndü

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yenilenen Kapıkule Gümrük Kapısı'nın açılış töreni öncesinde kente Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ne ait 200'e yakın polis iki gün önceden kente geldi. Başbakan Erdoğan'ın Edirne programı gezi güzergâhını defalarca gezen ve alınacak güvenlik önlemlerini bizzat denetleyen koruma ekiplerine ait bir araç sabah saatlerinde Kıyık Caddesi üzerinde seyir halinde iken birden yanmaya başladı. Ford marka otomobilin elektrik sisteminden başlayan yangın nedeniyle aracın motor bölümü alevler içinde kaldı.

TÜP YETMEDİ

Başbakanlık korumaları araçtan inerek yangın söndürme tüpü ile otomobildeki yangını söndürmeye çalıştı. Polislerden biri şaşkınlıkla tüpün bitmesinden sonra esnafın işyerlerinin önünü süpürmekte kullandığı fırçayı alarak yangını söndürmek istedi. Bir başka koruma ile alevler içindeki otomobilin motor kaputunu açmak isteği sırada patlama oldu. Patlamanın etkisi ile yanmaktan son anda kurtulan koruma kendini güçlükte kenara atabildi.


SUYU AÇMAYI UNUTTULAR

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü"ne ait aracın yanan otomobilin yanına gelmesinden sonra tutulan hortumdan uzun süre su gelmedi. İtfaiye ekiplerinin heyecandan suyu açmadığı fark edildi. Görevlilerin suyu açmasından sonra koruma aracı söndürülebildi. DHA