Marmaris-Armutalan"da yaşayan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş"in korumalarının, mangal yakmaları, küfür ve argoya varan konuşmaları çevre sakinlerini isyan ettirdi. Yerel idareden “biz karışamayız” yanıtı alan Temel Otluoğlu adlı kalp hastası emekli vatandaş, TBMM"ye başvurarak, Güreş"in korumalarını şikâyet etti. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ise Muğla Valiliği"ne yazı yazarak iddiaların doğru olup olmadığını sordu ve gereken işlemlerin yapılmasını istedi.
Otluoğlu 7 Eylül"de TBMM İnsan Hakları Komisyonu"na yaptığı başvuruda eski Genelkurmay Başkanı Güreş"in komşusu olduğunu kaydetti. Otluoğlu, korumaların sürekli gürültü yaptığını belirterek özetle şöyle dedi:
“Patırtılarından, ağza alınmayacak derecede galiz küfürlerinden artık bıktım ve ne yapacağımı bilemez durumdayım. İlçedeki yerel yetkililere durumu bildirdimse de bu kişilere kendilerin karışamayacaklarını söylediler. Kalp hastasıyım. Zaman zaman korumalarla kavgaya varacak tartışmalar yaşadım. Korumaların bağlı olduğu Ankara"daki birimi aradım. Her defasında gerekli uyarıyı yapacaklarını söylediler. Ancak o gün bu kişiler gürültü-patırtıyı kesiyorlar. Ertesi gün veya birkaç saat sonra her şeyi unutarak bütün hışımlarıyla aynı pervazsız hareketlerini sürdürüyorlar.

"Komutan gibi"
Korumaların başında bir sorumlu bulunuyor. Bu kişi kendini çevrenin, neredeyse bölgenin ganizon komutanı gibi görmekte. Mahallenin evlerimizin dibinde, birbirleriyle sıradan bir insanı dahi söyleyemeyeceği argo sözleri, küfürlü sözcükleri çekinmeden söylemekteler.
Son yıllarda artık bunların pervazsız davranışlarını, kap kacakları fırlatmalarını, açık alanda ateş yakmalarını, akılları esince evimin hemen bitişiğine tavuk-horoz gibi hayvanları getirip kesmelerini, başına buyruk, kimseden çekinmeden türkü-şarkı söyleyerek bazen nara atarak kendi aralarında küfürlü konuşmaları nedeniyle evimde, bahçemde yaşayamaz duruma geldim. Evimin önünde parkta ateş yakarak et pişirmekteler. Benim de evimde yaşama hakkım, insan hakkım olduğuna inanıyorum.”

Valiliğe sordu
TBMM"nin yerinde inceleme yapmasını, gerekirse konunun yargıya intikal ettirilmesini isteyen Otluoğlu, bu konuda seve seve ifade verebileceğini kaydetti. Otluoğlu"nun dilekçesini işleme koyan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Muğla Valiliği"ne yazı yazararak çevre sakinlerinin şikâyetlerinde haklılık payı olup olmadığının araştırılmasını ve sonucun komisyona bildirilmesini istedi.