Didim Belediyesi ve Doğuş Holding işbirliğiyle yapımı başlanan Liman yolu çalışmaları esnasında 3 Kasım Salı günü yol yapım çalışmalarından antik mezar bulunmuştu. 3 Kasım Salı günü bulunan antik mezar buluntusu Milet Müzesinde gelen yetkililer tarafından incelenirken, anti buluntunun mezar olduğu tespit edildi. Antik buluntunun ardından gerekli incelemeleri yapan Milet Müzesinden gelen Arkeolog tespitlerin ardından kazı çalışmalarını durdururken, bulunan antik mezarla ilgili olarak Milet Müzesi yetkililerince hazırlanan raporun 10 Aralık 2009 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne gönderildiği gelen cevaba göre hareket edileceği öğrenildi.

ANTİK MEZARDA KAZI ÇALIŞMASI YENİDEN YAPILIYOR.

Genel Müdürlükten gelen cevaba kadar geçen sürede antik mezarın bulunduğu yerdeki alan da çalışmalar durdurulurken, yaklaşık 1,5 ay sonra Antik Mezarın bulunduğu yerde kazı çalışmaları yeniden başladı.
Çalışmalara Milet Müzesi Yetkilisinin denetiminde Belediye İşçileri yaparken kazı çalışmasının Koruma Kurulunun izni doğrultusunda yapıldığı ve antik yerde ve çevresinde herhangi bir iz ve emare çalışmasının olup olmadığına ilişkin yapıldığı öğrenildi. Alınan İzninde 2009 yılı için geçerli olduğu öğrenilirken kazı çalışmalarının 3 gün daha devam edeceği öğrenildi./iha