Orka Grubu"na ait "modaelinizde.com" sanal alışveriş sitesinin öyküsü iki gencin korsan girişimleriyle başladı.
Bir süre önce ürünlerinin internetten satıldığına dair bilgi aldıklarını söyleyen Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, bu öyküyü şöyle anlattı:
“Biz internetten böyle bir satış yapmıyorduk ve taklit olabileceğini düşünüp telaşlandık. Kapsamlı bir araştırma yaptık ve sonunda kimin sattığını bulduk. Bu kişiler 19 yaşında üniversite öğrencisi iki gençti. Emre Yaprak ve Selçuk Özbey adındaki bu iki çocuğun bizim outlet mağazalarımıza gidip ürünlerimizi önce satın aldıklarını, sonra bu ürünleri internete koyup sattıklarını öğrendik.”

İki genç girişimci ekibe katıldı
Bu iki genci firmaya davet ettiğini belirten Orakçıoğlu, “Onlara "gelin, bu işi hep beraber yapalım" dedim. Girişimcileri her zaman desteklemek lazım. Bir süre sonra bu iş gelişti, büyüdü. "modaelinizde.com" sitesine kadar uzandı. Bu iki genç artık ekibimizin içinde” dedi.
Bu siteye iki yıl emek verdiklerini kaydeden Orakçıoğlu, şunları söyledi: “Sitede her sektörden 45 markanın ürünü satılıyor. Siteden kıyafetin yan sıra altın bile satın alınabiliyor. Bu siteyi önümüzdeki dönmede sanal alışveriş merkezine çevireceğiz ve alışveriş merkezlerine rakip olacağız.”
Öte yandan mağaza yatırımlarına da devam ettiklerini söyleyen Orakçıoğlu, Fas"ta üç tane mağazalarının açılacağını, bu bölgede marka bilinilirliklerinin üst düzeyde olduğunu ifade etti.
Londra"daki dışında, beş Harvey Nichols"ta da satış yapacaklarını anlatan Orakçıoğlu, “Görüşmelerimi yaptık. Aynı zamanda Hong Kong ve Dubai"de de ürünlerimiz satılacak” dedi.

Japonya"dan Asya"ya açıldı
Dünya moda başkentlerindeki önemli showroomlarda ürünlerini satmaya başlayan Orka Grubu markalarının, İtalyanlar tarafından bir numaralı ikon markası seçildiğini hatırlatan Orakçıoğlu, “Moda literatürüne de "ulaşılabilir tasarım markası" tanımını getirdik” diye konuştu.
Son üç yıldır dünya moda başkentlerinde yaptıkları çalışmaların sonuçlarını almaya başladıklarını kaydeden Orakçıoğlu, bu showroomlar aracılığıyla Uzakdoğu"ya da satış yaptıklarını söyledi. Uzakdoğu"nun çok önemli olduğunu vurgulayan Orakçıoğlu, “Japonya"da Harvey Nichols gibi bir grup var. Onlara da mal satıyoruz. Bu grubun aynı zamanda Güney Kore ve Filipinler mağazalarına da mal satıyoruz” dedi.

Snow Patrol sponsorluk istedi
Ürünlerinin bir sezon sonra Londra"daki Harrods ve Selfridge"de de satılacağını söyleyen Orakçıoğlu, şu bilgileri verdi: “Harvey Nichols gibi mağazalardan ünlüler de alışveriş yapıyorlar. Ürünlerimizin bu tip mağazalarda satılması çok önemli. Bir keresinde Nicole Kidman gelip eşi Keith Urban için bizden tişört ve gömlek satın aldı. Harvey Nichols"ın patronu da bizden alışveriş yaptı.
Snow Patrol adlı bir müzik grubu sponsorluk istiyor. Arsenalli ünlü futbolcu Fredrik Ljunberg bizden alışveriş yaptı. 80 milyon pound"luk bir futbolcu bu. Stil danışmanı bizim ürünlerimiz görmüş. Önce alışveriş yapmış, sonra da sponsorluk istemiş.
Müşterilerimiz bize gösterilen ilginin nedenini, "tasarım ve kalite anlamında hiçbir markadan geri değilsiniz ama diğerlerine göre satın alma konusunda avantajlısınız" diyerek açıklıyorlar.”

Fas"a D"S, Barcelona"ya Tween
Bulgaristan, Romanya gibi ülkelere giden üreticilerin Türkiye"ye dönmeye başladığına dikkat çeken Orakçıoğlu, “Bu ülkelerde de işçilik maliyetleri arttı. Şimdi Özbekistan"a, Mısır"a ilgi var. Çünkü bu ülkeler küresel krizden çok fazla etkilenmedi“ diye konuştu.
Orka Group olarak şu anda dört markalarının bulunduğunu söyleyen Orakçıoğlu, şunları söyledi: “Bu dört markamızın ayrı ayrı stratejileri var. Ülkelerde pazar araştırması yapıyoruz. Hangi markayla bu ülkede etkin olabileceğimizi araştırıyoruz.
Mesela Fas"ta D"S markasıyla var olacağız. Daha satın alınabilir bir fiyata sahip bu marka. Barcelona"ya Tween ile girdik. Bazı yerlerde dört marka bir arada mağazalar açıyoruz. Biz yurtdışında ağırlıklı olarak Tween markasıyla tanınıyoruz.”