Başta Çin olmak üzere bir çok ülkede korsanı çıkan ürünün kullanıcısının ise 'mutlu olamayacağı' belirtildi.

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7 bugün başta ABD olmak üzere tüm bölgelerde aynı anda satışa çıkıyor. Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, bugün piyasaya çıkacak Windows 7 işletim sisteminin korsanını kullananların, bu kurulumun birçok özelliğinden yararlanamayacağını söyledi.
Korsana karşı kullanıcıların sağduyulu olmasını isteyen Kundakçı, “Burada önemli olan son kullanıcının sağduyusu. Kullananın kendi riskine göre bir sağduyu göstermesi gerekiyor” dedi.

KORSANA KARŞI UYARI

Korsan yazılımın güncelenemediğini vurgulayan Kundakçı, “Yarın öbür gün herhangi bir virüs karşısındaki güncellemeleri alamıyorsunuz. Bu anlamda bir kötü niyet yoksa bile gelecekteki bir kötü niyete karşı savunmasız kalıyorsunuz. Kendi kalenizde kocaman bir delik açmış oluyorsunuz” diye konuştu. Korsana karşı bazı önlemler aldıklarını belirten Kundakçı, “Kullanım açısından bazı sınırlamalar getirmeyi düşünüyoruz. Korsan bir Windows 7 kullanan kişi, bu kurulumun bir çok özelliğinden yararlanamayacak. Bu, tamamını kullanamayacak anlamına gelmiyor ama kullanırken mutlu olmayacak" diye konuştu.

VİSTA'NIN KÖTÜ ŞÖHRETİ

Türkiye'de akşam saatlerinde piyasaya çıkacak olan Windows 7, bir önceki işletim sistemi Vista'nın kötü şöhretini sildirme konusunda oldukça iddialı. Vista bilgisayarlardan üst seviyede teknik özellik (konfigürasyon) istediğinden, XP yüklü çok az bilgisayarda çalıştı. Bu yüzden Vista yüklü yeni bilgisayar alanların XP'ye dönüş oranı ciddi rakamları buldu. Windows 7 bu kötü deneyimi unutturmak için hazırlandı.


Korsanı 100 kat ucuz

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7 şimdiden Çin'de piyasaya çıktı. Apple iPhone ve Bose müzik setlerinin sahte modellerinin sergilendiği Şangay'daki Xiyang pazarında, Windows 7'nin sahtesi 20 yuan'lık (2.9 dolar) fiyatla satılıyor. Windows 7'nin orijinali ise ABD'de satışa 320 dolarlık fiyat etiketiyle çıkıyor. Deneme sürümlerinin ele geçirilmesinin ardından korsan ürünün hazırlandığı belirtiliyor. Microsoft'un, yeni ürünle ilgili ne yapacağı merakla bekleniyor./yeni şafak