ADEN Körfezi"nde korsanların kaçırdığı Türk bayraklı "Horizon-1" gemisinde rehin tutulan gemicilerden 33 yaşındaki Gürkan Sarı, Mersin"deki ailesini telefonla arayarak, korsanların bir kişiyi yaralandığı söyledi.

Ukrayna"dan Çin"e sülfat yükü ile giderken 8 Temmuz"da Somali açıklarında konsanlar tarafından kaçırılan kuru yük gemisinde bulunan 1.5 yıllık evli Gürkan Sarı"nın gözü yaşlı annesi 54 yaşındaki Gülperi ile babası 58 yaşındaki Turgut Sarı, çaresizlik içinde oğullarının yolunu gözlüyor.

5 çocuk annesi Gülperi Sarı, oğlunun çalıştığı geminin rehin alındığını televizyondan öğrendiklerini belirterek, “O günden beri boğazımızdan bir lokma rahat geçmez oldu. Son olarak 3 gün önce telefonla aradığında ağlayarak "Anne beni kurtarın. Yiyeceğimiz bitti. Banyo yapamıyoruz. Birini vurdular yaralı" dedi. Telefonda birlikte ağladık ve kesildi. Elimizden bir şey gelmiyor. Çocuğumun hayatından endişe ediyorum. Çocuğumu sağ salim istiyorum. Devlet bu sorunu çözsün. Evladımı özlüyorum. Her an çıkıp gelecek diye sabah, akşam bekliyorum. Türkiye"ye sesleniyorum. Herkesin evladı nasılsa benim ki de öyle, o ana kuzularını kurtarsınlar. Adamlar silahlıymış, 23 kişiyi bir odaya kilitlemişler” dedi.

Çiftçi baba Turgut Sarı ise korsanların elinde rehin kalan tüm Türk gemicilerin kurtarılması için devlet yetkililerinin elini çabuk tutmasını isterken, gelişmelerle ilgili şirket yetkililerinden bilgi alamamaktan yakındı.

Dertli baba Sarı “Korsanlar 10 milyon dolar istemiş. Haber bültenlerinden öğrendiğimize göre pazarlıklar sürüyormuş. 5 milyon dolara düşmüşler. Şirketin yetkililerinden bizi arayan, bilgi veren olmadı. Televizyonlardan öğreniyoruz. Çocuğumuzun hayatından endişe ediyorum. Pazarlığın bir an önce hızlanarak sonuçlanmasını istiyoruz. Biz de elimizdeki bütün parayı vermeye hazırız. 23 kişi var. Kişi başı 2 bin mi olur, 3 bin mi olur, aileler de versin. Yeter ki oğlum ve diğer rehineler kurtarılsın” diye konuştu.

1.5 yıllık eşinin çalıştığı gemide rehin kalması ile yıkılan ve annesinin yanına Aksaray"a giden 30 yaşındaki Fadime Sarı, devlet yetkililerinin konuya gerekli duyarlılığı göstermesini istedi. Eşi Gürkan Sarı"nın olaydan sonra iki kez telefonla aradığını belirten genç kadın, “Kısa görüşmelerimizde sürekli olarak "Ne olur beni kurtarın" diyordu. Yetkililere sesleniyorum, eşim ile birlikte tüm gemi personelini bir an önce kurtarsınlar” diye yardım istedi.