Aydın"da uzun yıllardır yangı söndürme cihazlarının satışını yapan Özaydın Yangı Söndürme Limitet şirketinin sahibi İbrahim Sarı vatandaşları korsan yangın söndürme tüplerine karşı uyardı.
Vatandaşların yangın söndürme cihazı alırken ürünün mutlaka TSE damgalı olmasına dikkat etmesi gerektiğini belirten İbrahim Sarı “TSE damgası olmayan cihazların dolumunun yapılması yasak. Vatandaş ucuz olduğu gerekçesi ile bu tip cihazları alırsa en hayati anda arıza yapma ihtimalide yüksek. Bu cihazların 2 yılda bir dolumunun yapılması şart. Hiç kullanmasanız bile içindeki madde özelliğini yitirir” dedi.
Yangın söndürme cihazını alırken tüpün üzerinde manometre olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan İbrahim Sarı “Bu cihazları satan kişilerin mutlaka yetki belgesinin bulunması lazım. Büyük marketlerden yangın söndürme cihazı almak bence yanlış. Çünkü bu iş de ihtisas isteyen çok önemli bir iş. Sıradan bir satış elemanın tüpün dolum yapılabilecek gerçek ürün olup olmadığına fark etmesi zor” dedi.
Vatandaşların korsan yangı söndürücü tüplerle orijinal tüpler arasındaki farkı fiyat karşılaştırması ile de anlayabileceklerine dikkat çeken İbrahim Sarı “Bizim 50-60 YTL"ye sattığımız 6 kilogramlık orijinal bir yangın söndürme cihazının korsanını 30 YTL"ye piyasada bulmak mümkün. Bu fiyat farkına kanarak korsana yönelmek en hayati anda kendinizi ve sevdiklerinizi riske atmak demektir” ifadelerini kullandı.