Didim Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Osman Coşkun, yeni dönemde gerçekleştirmek istedikleri hedefleri açıkladı. Coşkun, 12 Haziran Genel seçimlerinden sonra Emlak fiyatlarında artışların olabileceğini ileri sürdü.
“EMLAKÇILARI KAYIT ALTINA ALACAĞIZ”
İkinci kez Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanlığına seçilen Osman Coşkun, genel kuruldan sonra yeniden yapılandıklarını kaydetti. Yeni dönemde hedef belirleyeceklerini belirten Coşkun, “Emlak sektörünün daha iyi çalışabilmesi, sorunların en aza indirilmesi ve kayıt dışı çalışanların tespit edilerek bunların kayıt altına alınması ve haksız rekabetin önlenmesini hedefliyoruz. Bunun dışında emlak ofisleri haricindeki diğer esnafların vitrinlerinde satılık-kiralık yazılarının tespit edilerek bunlarla mücadele edilmesi için de çalışmalar yapacağız” dedi.
“12 HAZİRAN"DAN SONRA FİYATLAR ARTAR”
Didim"in turizm açısından önemli bir bölge olduğunu belirten Coşkun, Didim"deki emlak fiyatların çevredeki turizm bölgeleri itibariyle daha düşük olduğunu belirterek, “Fiyatların düşük olma sebepleri arasında bölgemizin gelişmesinin istenilen ölçüde olmaması, inşaat kalitesinin düşük olması ve arsa fiyatlarının uygun olmasından kaynaklanıyor. 1-2 yıl içerisinde elimizdeki mevcut konutları tüketerek yeni yapılacak binalarda maliyet o derece artacaktır. Buna bir de ilçemizin çevre ve çehresinin değişmesi de eklendiğinde fiyatlar yükselecektir. Bu anlamda ilçemiz yatırım yapmak isteyenler için cazip bir yer oluşturmaktadır. Bu anlamda talepler memnun edici seviyede; tahminlerimize göre 12 Haziran genel seçimlerinden sonra fiyatlarda bir artışın olacaktır” dedi.