Geçtiğimiz ay yakalanan milyonlarca korsan CD"den sonra polis çetenin diğer elemanlarının telefonlarını dinlemeye başladı. Telefonda konuşan çete üyeleri, “Hayrünnisa Gül de peşimizde, dikkatli olun” diye birbirlerini uyarıyor.

İstanbul"da ürettikleri 1 milyon korsan CD ve DVD"yi Türkiye geneline dağıtım yapmaya çalışan 62 kişilik bir şebeke daha çökertildi. Liderliğini Metin Toker"in yaptığı çetenin, korsan ürünler ilgili medyada çıkan haberleri izledikleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün eşi Hayrünnisa Gül "ün de konuyu bizzat takip ettiği bu nedenle de dikkatli olmaları konusunda birbirlerini uyardıkları yapılan telefon dinlemelerinde ortaya çıktı. Çete üyelerinin ayrıca İbrahim Tatlıses ile de dalga geçer nitelikte konuştukları belirlendi.

Çetenin ayrıca bastıkları korsan CD ve DVD ürünleri polisin eline geçmemek için 16 ayrı ilçede depo tuttukları ortaya çıktı. Çetenin elebaşı olan Metin Toker"in adamlarından Hakan Avcı ile yaptığı telefon görüşmesinde birbirlerini uyardıkları ortaya çıktı.

İşte o telefon görüşmeleri:

Çete üyesi Hakan Avcı: Abi gazeteleri okudun mu?

Elebaşı Metin Toker: Okudum.

H.A: Çok kötü olmuş ( 8 milyon korsan ürünün yakalandığı 10 Mayıs"taki operasyon için söylüyor)

M.T: Sağlık olsun. Hepsi Geçer Söz müzik hepsi İbrahim Tatlıses (dalga geçiyor)

H.A: Şafak Sezer de konuştu.

M.T: Cem Yılmaz da var mıydı? Birileri gene düğmeye basmış.

H.A: Hayrunnisa Gül basmış. Bitireceğiz demiş. Dikkat edelim biraz.

M.T: Sağlık olsun. Ama dikkat edelim.

M.T: Onların tuzu kuru. Düğmeye de basar, alarma da basar.

“Korsan emek hırsızlığıdır”

Çete üyelerinin telefon konuşmalarında, korsanla mücadelede düğmeye bastığını söyledikleri Hayrunnisa Gül, Şanlıurfa"da 10 Mayıs günü katıldığı 2"nci Konuşan Kitap Şenliği"nde yaptığı konuşmada “Hakkı hak sahibine teslim etmek için "Korsana hayır"diyorum” demişti. Hayrunnisa Gül, dün de Kayseri"de katıldığı Konuşan Kitap Şenliği"nin açılış konuşmasında “Şanlıurfa"da Korsana hayır" demiştim. Burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum "Korsan emek hırsızlığıdır." Yazarlarımızın sanatçılarımızın emeklerinin çalınmasına izin vermeyelim” dedi.