Alevler askerlerin de yoğun gayretleri sonucu Aydın Jandarma Er Eğitm Taburu"na sıçramadan söndürüldü. Mühimmatın da bulunduğu askeri alana sıçramadan söndürülen yangın herkesi derin bir nefes aldırdı.
Edinilen bilgiye göre dün akşam saatlerinde Aydın"ın hemen üzerinde bulunan Tralles Antik kenti eteklerinde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Otların kuru ve havanın rüzgarlı olması nedeniyle yangın kısa sürede büyüyerek şehrin kenarındaki evleri de tehdit etmeye başladı. Bu sırada 3 bin yıllık Antik kent ve Aydın"ın simgesi olarak kullanılan Üçgözler"in bulunduğu tarihi yerler de alevlere teslim oldu.
Tralles Antik kenti ve askeri alan civarından dumanların yükseldiğini gören itfaiye ekipleri hemen olay yerine giderek yangına müdahale etti. Ancak rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle yangın her tarafa yayıldı. Alevlerin yangın mahallinin hemen yanında bulunan askeri alana sıçramasını önlemek için Orman Yangını Söndürme ekiplerinden de yardım istendi. Bu arda Aydın Jandarma Er Eğitim Taburu"ndaki askerler de yangına müdahale etti. Özellikle askerlerin yoğun gayretleri sonucu alevlerin ikametlere ve askeri alana ulaşması engellendi. Asırlık zeytin ağaçlarının yandığı alanda bazı hayvanlar da telef oldu.

75 YAŞINDAKİ SEVİLAY NİNE"Yİ ASKERLER KURTARDI
Bu arda alevlerin kagir evine doğru ilerlediğini gören 75 yaşındaki Sevilay Sarı, şok geçirdi. Askerler tarafından sakinleştirilen yaşlı kadın yaşadığı korku nedeniyle uzun süre gözyaşlarını tutamadı. Alevlerin evine ulaşmadan söndürüldüğünü gören yaşlı kadın askerlere teşekkür etti. Korku dolu anların yaşandığı yangının çıkış sebebi ile ilgili açıklama yapılmazken, güvenlik güçlerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.
Yangını soğutma çalışmalarının devam ettiği, 3 bin yıllık antik kente ayrı bir görünüm veren asırlık zeytin ağaçlarının halen için için yandığı görüldü. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde ödenek yetersizliği nedeniyle Tralles Antik Kenti"nde kazı çalışmaları durdurulmuştu.