Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin"den CHP"Lİ Aydın Merkez İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Barkan Kalınomuz"a ağır eleştiriler geldi.
Belediye Başkanı İlhami Ortekin Barkan Kalınomuz"un düzenlediği basın toplantısı ile Aydın"a kurulacak olan MOBESE sisteminde Belediye"yi zarara uğrattığı eleştirisine değinerek “İhalesini tamamlamış ve Emniyet Genel Müdürlüğünün şartnamesine birebir sadık kalmışız takdir gerekirken eleştiri yapıyor. Birde işi Telekom yapmalıymış siz Telekom"un avukatı mısın. Aydın"ın beşte biri büyüklüğündeki yerlerde bu iş 1 Trilyon"un üzerinde ihale oldu. Biz 750 Milyara yaptığımız için mi suçluyuz. Telekom ucuz yapacakmış Telekom"un teklifi şartnameye uymuyor. Arkadaşların konu hakkında bilgileri yok. Beyinlerinin ötesinde başka hedef varsa yanlış yaparlar” dedi.
Barkan Kalınomuz"un kendisi için söylediği “Siyasi pusulası şaşmış kişilerin CHP"ye girmesi mümkün değildir” sözlerine de değinen Ortekin, “Korkumu başlamış. Korkunun ecele faydası yok. Dinime söven Müslüman olacak. Benden daha yetenekli daha güçlü olacak. Bazı insanlar İlhami Ortekin"in ismini abdestle ağzına alacak, nereye girip müracaat edeceğime ben karar veririm. Aydındaki 300 parti delegesinden yüzde 20 oy alamayan zatı-ı muhterem Aydın"da yüzde 47 oy alan İlhami Ortekin"e dil uzatamaz. Hayatında pusula görmemiş olan yön tayinini nerden bilir. Beni anam önüne gelen şamarlasın diye doğurmadı. Biz CHP"ye başvurumu yaptık niye delleniyorsun kardeşim ama korkunun da ecele faydası yok. Ben müracaat ederim Barkan karşı durur bu bağırıp çağırma niye senin derdin ne hemşerim” diye konuştu.
Barkan Kalınomuzun eğer Belediye Başkanı olmak gibi bir düşüncesi varsa önce meclis üyeliğini tam olarak yapması gerektiğini söyleyen başkan Ortekin “5 yıl içinde iki kere meclis üyeliğin düştü. Seni Belediye Meclisi afetti. Deniz Baykal ile görüştüğüm söylentileri var. Benim Deniz Baykal ile dostluğum 1973 yılına dayanır. Birde kusura bakmayın da Deniz Baykal ile görüşmek istersem benim aracıya falan ihtiyacım olmaz” dedi.
Belediye Başkanı İlhami Ortekin ayrıca Barkan Kalınomuz"un MOBESE sistemi ile ilgili Aydın Belediye Meclisinde alınmış olan karara attığı imzayı gösteren belgeyi de basın mensuplarına gösterdi.