Kız çocuklarının aileler tarafından istenmediği eyalette, bu duruma karşı mücadele eden bir yardım derneği skandalı ortaya çıkardı.

Maharaştra'nın Bede şehrindeki kliniğinde altı aylık hamile kadınlara bile kürtaj yapan Sudam Munde adlı bir doktorun, fetüsleri yok etmek için beş köpek beslediği belirtildi.

Dernek, bir üyelerinin Munde'ye kürtaj olmak isteyen bir kadın gibi başvurduğunu ve korkunç cinayetleri öğrendiklerini duyurdu. Ayrıca bir görgü tanığı da köpeklerin fetüs yediğini gördüğünü söyledi.

Munde'nin daha önce kliniğinde altı aylık hamile bir kadına da kürtaj yaptığı belirlendi. Dört kız çocuğu annesi 28 yaşındaki kadın, yine bir kız çocuğuna hamile kalınca, bebeğini aldırmak istedi ancak operasyon sırasında yaşamını yitirdi.

Doktorun daha önce de benzer suçlamalara maruz kaldığı ancak sahip olduğu parasal güç ve siyasetçilerle yakın ilişkileri sayesinde soruşturmanın kapandığı belirtildi.

BAKAN DA DOĞRULADI

Kamu Sağlığı Bakanı Sureş Şetty, Bede'de kız çocuğu fetüslerinin köpeklere atıldığından haberdar olduğunu söyledi. Munde hakkındaki iddiaların da kulağına geldiğini kaydeden Şetty, ellerinde kanıt olmadığını belirtti.

Maharaştra'da ebeveynlerin kız çocuğu istemedikleri ve bu nedenle yaygın olarak kürtaja başvurdukları belirtiliyor. Eyalette, doğan her bin erkek çocuğu başına 801 kız çocuğu dünyaya geliyor. Bu bütün Hindistan'daki en düşük oran.