Dumanlar nedeniyle uyanan ve alevlerin merdiveni sardığını gören 25 yaşındaki Tuba Küçüksarı ile eşi 26 yaşındaki Ramazan Elçi, 40 günlük bebekleri Talha ve 2 yaşındaki kızları Sıla’yı kucaklarına alarak ikinci kattan atladı. Olayda, anne Tuba Küçüksarı öldü, eşi Ramazan Elçi ve kızları Sıla yoğun bakımda tedavi altına alındı. Olayda 40 günlük Talha bebeğin burnu bile kanamadı. Ramazan Elçi’nin hayati tehlikesinin sürdüğü ifade edilirken çocukları Sıla (2) ile kırk günlük bebekleri Talha’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Adını vermek istemeyen görgü tanıkları polis karakolunun karşısında çıkan yangında itfayiyenin 45 dakika sonra geldiğini ve yangını görenlerin itfaiyeyi aradıkların, Fransızca konuştuklarında, "Flamanca konuşun" diyerek telefonun kapatıldığını iddia etti.

YANGIN GENİŞ YANKI BULDU


Alt katta çıkan yangından kurtulmak için balkondan çocuklarını da kucaklarına alarak ikinci kattan atlamak zorunda kalan genç ailenin yaşadığı dram Belçika basınında geniş yankı buldu. Belediye Başkanı Marc Van Asch’ın yaptığı "Çok üzücü bir olay gerçekten üzüldüm. Babanın ve kızının durumu kritik , 40 günlük bebek iyi. Yangın buzdolabındaki elektrik kontağından çıktığı ilk araştırmalar sonucu ortaya çıktı" dedi.

Yangında hayatını kaybeden Tuba Küçüksarı’nın dayısı Kemal Çamsarı "Hangi anne baba çocuklarını bırakarak balkondan atlar? Yeğenim ve eşi çocuklarını sımsıkı sararak kucaklarına almışlar ve balkondan atlamak zorunda kalmışlar. Çocuklar zarar görmesin diye sırt üstü atlayan anne baba kafalarını kaldırıma çarpmış. Birisi ölmüş, diğeri de ağır yaralanmış. Yetkililer İlk yardım ekipleri çocukları yerde bulduğunu söylüyor. İhmal olduğu apaçık ortada. İtfaiye ve polisin ihmali var. Nasıl bırakabilir bir anne ve baba? Yalan, sadece olayı örtbas etme çabası bu açıklamalar" dedi.