Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Önce korkuları yendik. Korkuları yenerek ülkemizi bırakın parçalanmayı, daha güçlü bir hale getirdik'' dedi.

Bozdağ, MÜSİAD Adıyaman Şubesi'nin Hisar Düğün Salonu'nda üye tanıtımı ve rozet takma dolayısıyla düzenlediği programda, çok büyük sıkıntılar çekilen 2002'de seçime gidildiğini ve olumsuz propagandalara karşı başarılı olduklarını söyledi.

Hükümet olarak büyük çalışmalar yaptıklarını, tabuların yıkıldığını ifade eden Bozdağ, ''Memleket bölünür, parçalanır denilen konularda çok büyük çalışmalar yaptık. Önce korkuları yendik. Korkuları yenerek ülkemizi bırakın parçalanmayı, daha güçlü bir hale getirdik. Demokratikleşmeyi sağlamak için önce korkuların yenilmesi gerekiyordu'' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, korkuların insanları teslim aldığı yerde, demokrasinin yeşertilemeyeceğini, kökleştirilemeyeceğini ifade etti.

Milletle el ele vererek bu korkuları yendiklerini belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

''Devam eden davalar nedeniyle görüyorsunuz ki 2003, 2004 ve 2005... Nice karanlık oyunlar planlandığına tanık oluyorsunuz. Türkiye bu noktalara kolay gelmedi. Cumhurbaşkanlığı krizini gördünüz, Cumhuriyet mitinglerini gördünüz ve seçim kararı alındı, 27 Nisan oldu. 27 Nisan'da milletin emanetine sahip çıktık. Millete rağmen iş yapmak isteyenlere izin vermedik. Bütün bunlara baktığınızda Ankara'da, işler tersine dönmüştü. Eskiden Ankara'ya gidenler Ankara'da birileriyle anlaşır, milleti uyutur, Adıyaman'a gelir derdi ki, 'Ben meydanda kükredim ama Ankara'da iş başkaymış kusura bakma, kazın ayağı öyle değilmiş' derdi. Şimdi ise Ankara'da kazın ayağı nasılsa, Adıyaman'da da öyledir ve öyle olmak zorundadır.''

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türk milletinin istediği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya'ya çıktığını belirterek, ''Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi kararı alındı ve Türkiye 2014 yılında Cumhurbaşkanını seçecek. Bu demokratikleşme açısından son derece önemli bir adımdır. İlk defa olarak sizler, 2014 tarihinde Cumhurbaşkanını seçeceksiniz. Demokrasi açığı böyle kapatılır'' diye konuştu.

2010'da Anayasa değişikliğini yaptıklarını ve önemli adımlar attıklarını, darbe yapanlara yargı yolunu açan değişiklikler de olduğunu belirten Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:

''Daha önce (Kenan Evren ve arkadaşları yargılanamaz) deniliyor, (bunu söyleyenler sizleri kandırıyorlar) deniliyordu. Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve başkaları da böyle konuşuyordu. Ama milletimiz basireti ile karar verdi. Anayasa değişikliği geçti ve Türkiye bugün başka bir noktada. Daha dün hatırlayın, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları geçen ağustosta istifa ettiler. Türkiye'de demokrasi açığını kapattığımız için hiçbir şey olmadı. Eğer bu açığı kapatmamış olsak çok büyük sıkıntılar olabilirdi. Çünkü hukuku güçlendirdik, demokrasiyi güçlendirdik. Demokrasi ve hukuk birilerinin tavrına göre değişen şeyler değildir. Milletin tavrına göre şekil aldı ve öyle devam ediyor.

Şimdi Kenan Paşa yargının huzurunda, 4 Nisan'da ilk duruşması yapıldı. CHP müdahil olma talebinde bulundu. Hükümet olarak biz de müdahil talebinde bulunduk ve Türkiye tarihi bir noktaya geldi. Darbecileri görünce hizaya geçen değil, artık hesap soran bir Türkiye var. Artık (kimsenin yaptığı yanına kar kalır) türküsünü söyleyenlere milletin itibar etmediği, etmeyeceği bir Türkiye var. Darbeyi yapanlar yargının huzurunda. Kenan Evren ve arkadaşları, milletin yargısına hesap veriyorlar.''