CHP Aydın milletvekili Fatih Atay, ''AK Parti hükümeti, sivil toplum örgütlerinin içini boşaltarak bir korku imparatorluğu kurdu'' dedi.
Atay, Aydın Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aydın Şubesi'nin 7. Olağan Toplantısı öncesinde konuşma yaptı.
AK Parti hükümetinin bir daha iktidardan gitmemek üzere bütün kurumları ele geçirmeye çalıştığını ileri süren Atay, hükümetin amacının 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde yeniden iktidar olarak kendilerine göre yeni bir düzen oluşturmaya çalıştığını savundu.
Toplum için çok önemli olduğunu söyledikleri 'Torba Yasa'yı vatandaşlara iyi bir şekilde anlatmadan kabul edildiğini belirten Atay, şunları kaydetti:
''Yargıtay'da kendileri ile ilgili bir dosya varsa, kendi lehine karar verecek daireleri oluşturdular. Bütün bu alt yapıyı gerçekleştirdiler. Yüksek Seçim Kurulu'nu ele geçirmek istiyorlar. Sivil toplum örgütlerinin içini boşaltarak bir korku imparatorluğu kurdular. Referandum propagandasında 'evet' oyu verilerek, 'şeriata nasıl bir adım daha atılacağını ilerleyen günlerde göreceksiniz' demiştik. Şu anda bir adım kaldı. O da 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerdir. 12 Haziran'da bu ülke ya çağdaş ülke olacak ya da şeriata çok hızlı bir şekilde gidilecektir.''