ZONGULDAK'ta, alt katında lokanta, üst katı bar bulunan 2 katlı binada gaz sıkışmasından kaynaklandığı sanılan şiddetli patlama meydana geldi. Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamada, bina çökme noktasına gelirken, çevresindeki 2 banka şubesi ile çok sayıda işyeri hasar gördü.

Patlama, saat 01.10 sıralarında kentin en işlek caddesi Gazipaşa'daki `Galata Lokantası' ile `Çatı Bar'ın bulunduğu 2 katlı binada, bar çalışanlarının binadan ayrılmalarından yarım saat sonra meydana geldi. Şiddetli patlama sırasında bina ve çevresinde kimse bulunmaması olası faciayı önledi.

Patlamayla birlikte büyük hasar oluşan ahşap binada yangın çıktı. Patlamayı duyarak koşan çevrede bulunanların haber vermesiyle gelen itfaiye ekipleri, yangını büyümeden söndürdü. Patlamanın ardından binada çökme tehlikesi görülürken karşı cadde ile yan tarafta bulunan 2 banka şubesinde büyük hasar oluştu. Binanın arka ve ön caddesinde bulunan çok sayıda işyerinin camları kırıldı.

Olayın ardından polis patlamanın olduğu caddeyi trafiğe kapatırken, çevrede önlem aldı. İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, bomba imha uzmanları ve itfaiye ekipleriyle birlikte binada inceleme yaptı. Patlamanın lokantada meydana geldiği belirlenirken, lokantadan çıkarılan 3 tüpün patlamadığı tespit edildi. Gaz sıkışması sonucu meydana gelmiş olabileceği tahmin edilen patlamanın kesin nedeni henüz belirlenemedi.

Patlama sesini duyarak olay yerine gelenler çalışmaları güvenlik şeridinin arkasından izledi. Lokanta sahibi Erol Galatalı da eşi ile birlikte gelerek bilgi aldı. Bazı kişiler cep telefonlarıyla fotoğraf ve görüntü almaya çalıştı. Patlamanın çok şiddetli olduğunu söyleyen görgü tanıkları, "Büyük gürültü oldu. Geldiğimizde olay yeri savaş alanı gibiydi. Bomba patlaması gibiydi. Herşey dağılmıştı" dediler. Patlamayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.