Kardeş şehir protokolü imzalamak amacıyla Prizren"e giden Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün başkanlığındaki Kuşadası heyetinin de bulunduğu uçakta büyük heyecan yaşanırken, olayda tek bir kişinin bile yaralanmaması sevindirdi.
İstanbul"dan 13.05"te Kosova"nın başkenti Priştine"ye hareket eden TK 1017 sefer sayılı THY uçağı, oldukça sert olan iniş sırasında art arta iki tekerleği patladı. İki kez gelen meydana gelen patlama sesi ve sarsıntılar uçaktaki yolcular arasında heyecan yarattı, ancak pilotlar uçağı pistte tutmayı başararak, perona yanaştılar. Uçak durduktan sonra yolcular yarım saat dışarı çıkarılmadı. Yangın ihtimaline karşılık itfaiye araçları ve ambulanslar alana gelirken, korku dolu dakikalar yaşayan yolcular da sakinleşti. 14.35"te İstanbul"a dönmesi gereken uçağın seferi iptal edilirken, yerine İstanbul"dan yeni bir uçak gönderildiği öğrenildi.
Prizren Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamak amacıyla Kosova"ya giden Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ün beraberinde eşi Sebahat Altungün ile kızı Kardelen Altungün"ün yanı sıra Belediye Meclisi Üyeleri Murat Saraç, Zekeriya Tünk, Çetin Balatlıoğlu, Fahri Pancar ve Halit Şakar ile eski Belediye Meclisi Üyesi Gürol Turhan ve Habertürk Gazetesi Muhabiri Ahmet Emin Hacısalihoğlu bulunuyor.
Uçağın inişe geçtiği ve tekerlekleri karaya temas ettiği sırada art arda iki sarsıntı olduğunu ve kanat altından ses duyduklarını belirten Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Çok sert bir iniş oldu. Uçaktan indikten sonra tekerleklerin patladığını fark ettik. Doğal olarak uçakta bir heyecan yaşandı. Ama kimsenin burnu bile kanamadı. Biz görevimizi sürdürüyoruz. Burada Prizren halkı ile kucaklaştık. Tüm Kuşadası"na selam söylüyoruz” dedi.
Öte yandan, TK 1017 sefer sayılı uçuşun eğitim amaçlı olduğu, uçağı kaptan pilotun yerine eğitim gören bir yardımcı pilotun indirdiği iddiaları ortaya atıldı. Deneyimli bir kaptan pilotun uçağı hiçbir koşul altında bu şekilde indirmeyeceğini vurgulayan bazı yolcular, bu iddialarını Türk Hava Yollarına ilettiklerini ancak yetkililerin iddiaları reddettiğini ifade ettiler.