Şiddetli ve gökgürültülü sağanak yağış Kuşadası Körfezi'ne etkisi altına aldı. Sabaha karşı başlayan ve gün boyu devam eden şiddetli yağmurun yanı sıra, etkisini sürdüren yoğun sis de Kuşadası Körfezi'nde deniz trafiğini olumsuz yönde etkiliyor.
Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, gece geç saatlerden itibaren başlayan sağanak yağmur, sabaha karşı şiddetli gökgürültüsü ile birlikte etkili olmaya başladı. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları, ani sel, su baskını, sel ve yıldırım olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunurken, sağanak yağmurla birlikte gerçekleşen yoğun sis de özellikle Kuşadası Körfezi'nde deniz trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Olumsuz hava şartları ve yoğun sis nedeniyle
Kuşadası'ndaki balıkçılar denize açılmazken, Liman Başkanlığı tarafından yat ve gemilerin de Kuşadası Körfezi'ne açılmasına izin verilmiyor.
Bu arada, şiddetli sağanak yağmur nedeniyle ani sel ve su baskınlarına karşı Kuşadası Belediyesi ekipleri de hafta sonu olmasına rağmen 24 saat periyodu ile nöbet tutmaya devam ediyor. Ekipler su baskını olan yerlere anında müdahale ederken, dış etkenlerden bozulan yağmur kanalları da sürekli açılıyor.
(ZH-ÖK-Y)