Bayanlar Birinci Ligi"nin yeni ekibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü, son dönemde yaşanan gelişmeler ile kafaları karıştırdı. İki yıl önce mücadele ettiği Bölgesel Lig"de şampiyonluğa ulaşarak İkinci Lig"e yükselen, orada da şampiyonluğu elde edip Birinci Lig biletini alan Kağıtspor, sezona iddialı bir kadro ile başlama kararı almış ve 4 yabancıyı bünyesine katmıştı.
Ancak kentte, bayan basketboluna yatırılan paranın neden futbola aktarılmadığı gibi bir hava yaratılınca, bir anda taşlar yerinden oynadı. Özellikle bayanların basketbol oynamasının bazı kesimler tarafından tepki gördüğü, belediyenin bu gelişmelerin ardından maddi sıkıntıları bahane ederek küçülme kararı aldığı ve takımın bu sezon sadece yerlilerle mücadele etmesini uygun gördüğü öğrenildi.

Adım adım çekilme mi!
Bu şekilde kulübün ligde barınamayacağı ve gelecek sezonlarda da bayan basketbolunun sadece amatör spor olarak kalmasının planlandığı iddiası ise akılları daha da bulandırdı.
Kısa bir süre önce Kocaeli ekibinin teklifini kabul eden Marita Payne,, Brittany Jackson, Noteisha Womack ve Kristi Cirone"nin kontratları ani bir kararla feshedildi. Fakat bu oyuncuların menajerlerinin, haklarını yasal yolarla arayacakları öğrenildi.
Kocaeli"deki basketbol camiası, belediyenin ortaya sunduğu gerekçe olan maddi sıkıntının aslında yaşanmadığını dile getirirken, toplam maliyetleri 100 bin dolar civarında olan yabancıları kulübün rahatlıkla bünyesinde tutabileceğini söyledi.
Sadece Kırkpınar Yağlı Güreşleri"nde kulüpleri adına yarışmaları için Samsun"dan 3 güreşçinin getirilmesi ve hiçbir başarı elde edemeyen sporcuların maliyetlerinin de 350 bin lirayı bulması, maddi sıkıntı sözünün sadece bir bahane olma ihtimalini kuvvetlendirdi.

Yoksa sorun Jackson mı?
Kocaeli Kağıtspor"un aldığı kararda ABD"li oyuncu Brittany Jackson"ın verdiği pozların da etkili olduğu kulaktan kulağa dolaşan diğer bir iddia. Daha önce ülkemizde Burhaniye forması giyen 26 yaşındaki basketbolcunun aynı zamanda modellik de yaptığı ve yerel basında daha önce çekilmiş fotolarının yayınlanmasının ardından bazı grupların tepkisini çektiği belirtildi. Bayan basketboluna sıcak bakmayan kesim, bu fotolar sonrasında tepkilerini daha sert şekilde gösterince belediyenin geri adım attığı da ifade edildi. / milliyet