Son dönemde yerel medyada kendisinden randevu alınamadığı konusuna değinen Çeker; “Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğü"nde kapımız herkese açık. Bugüne kadar randevu ile çalışmadık. Bizimle görüşmek isteyen istediği anda müessesemize gelebilir” dedi.
5 yıllık Devlet Kalkınma Planları"nda Belediye Başkan Adayları"nın çalışmalarında spor politikaları güttüğünü ifade eden Çeker, “Sporda siyaset yoktur, spor politikaları vardır. Bu durum Türkiye"de de, Aydın"da da böyledir. Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak spora hizmet eden herkesin başımızın üstünde yeri var” diye konuştu.
İncirliova Belediyespor Korfbol Takımı"nın yaşadığı maddi sıkıntılara da değinen Çeker, “İncirliova Belediyespor Korfbol takımı yardım talebinde bulunsa, bizlerde destek verebilirdik. Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu"nun dediği gibi kurum olarak olmasa da, bende Bekir Çeker olarak İncirliova Belediyespor"a destek olabilirdim. Bu konuda kimseyi suçlamıyorum. Spor evrenseldir. Ben 40 yıldır sporun içindeyim. Aydın"a Türkiye"ye huzur içinde hizmet etmek istiyoruz, gerginlik istemiyoruz” ifadelerini kullandı.