Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube binası önünde düzenlenen törene, Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Tural ve ilçe protokolü, gaziler ve yakınları katıldılar. 
     Nazilli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş, 1950 ve 1974 yıllarında Nazilli'den de yüzlerce kişinin Kore ve Kıbrıs'ta kahramanca savaştığını söyledi. Nazilli'nin kahramanlığı ile ün yapmış ilçe olduğunu belirten Karataş, şunları söyledi: 
     ''Gazilik kavramını yeni nesillere hatırlatmak üzere oluşturduğumuz dernek ve vakıflar birer özel sivil toplum kuruluş olarak önemli bir misyonu ifa etmektedir. Gaziler ancak belli bir olayın içinde bulunan kişilerin sahip olabildiği bir durumdur. Durup dururken gazi olunmamaktadır. Gazilik, sınava girilerek alınmamaktadır. Vatan toprağında huzur içerisinde yatan şehitlerimiz vardır. Öncelikle aziz şehitlerimizi minnetle rahmetle saygıyla anıyoruz. Aynı hedefe koşan, aynı iradeyi ortaya koyan ve şahadet getiren gazilik halini yaşamış, gazilikle buluşmuş arkadaşlarımızı büyüklerimizi burada bulunanları ve bulunmayanları onların yakınlarını şehitlerin yakınlarını da binlerce şükranla ve saygıyla anıyoruz.'' 
     Kaymakamı Mehmet Okur ise gazilik madalyasının kolay kazanılmadığını ifade ederek, ''Bu vatan uğruna mücadele edilerek savaşılarak kazanılıyor. Onun için bu vatan toprakları için düşmanla savaşan ve gazilik ile şehitlik mertebesine erişen gazilerimize ve şehitlerimizin yakınlarına gereken önemi göstermeliyiz. Kendilerine gereken hassasiyeti göstermeliyiz'' diye konuştu. 
     Yapılan konuşmaların ardından Kore ve Kıbrıs gazilerine madalyaları verildi. 
     Kore gazileri ve eşleri Ali Aygen, Hayriye Akbıyık, Emir Ayşe Atan ve Hatice Uygur'a madalyaları Kaymakam Mehmet Okur tarafından verilirken, Kıbrıs Gazileri Fahri Ekber Dikmen, Hasan Demirkıran, Mehmet Akyıldız, İlhan Kıvanç, Mehmet Eroğlu ve Fevzi Aktaş'ın madalya ve beratlarını Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Tural tarafından verildi.