Davutlar Beldesinde yaşarken 1982 yılında çıkan yangında madalya ve beratını kaybeden Kore gazisi Huzurevi sakininin madalya özlemini kaymakam Mehmet Demirezer ve garnizon komutanı Tank. Kur. Alb. M.Sıddık Çoban ile paylaştı. Garnizon komutanlığı ve genelkurmayın girişimleri ile durum Kore hükümetine bildirilmesinin ardından harekete geçen Güney Kore hükümeti ülkesinin özgürlüğü için mücadele eden Murat İvren’e yeniden madalya berat ve bayrak gönderdi.
Söke Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, Huzur evi derneği yöneticilerinin de katıldığı mini törende; Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Garnizon komutanı Tank. Kur. Alb. M.Sıddık Çoban gaziye madalya ve beratını yeniden taktı.
Törende Kore gazisi Murat İvren duygulanırken; “1950 yılında gittiğim Kore’den kaybettiğim madalyamı yeniden almak memnun etti” dedi.
Kore Gazisi Murat İvren’in talebini yerine getirmekten ve yaşadığı mutluluğuna ortak olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer Murat İvren ile sohbet etti.