Yere yığılan Dönmez başını kaldırıma çarparken, sağ kaşı açıldı. Çevredekilerin yerden kaldırdığı Gazi Dönmez, hastaneye gitmek istemediğini belirterek, "Bırakın faturamı yatırıp, evime gideyim. Çocuklar duyarsa tedirgin olur" dedi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Dönmez'in kaşına 4 dikiş atıldı.
 
Dört çocuk babası Kore Gazisi Fazıl Dönmez, evinin 37 liralık elektrik faturasını yatırmak için TEDAŞ’ın Yusufpaşa Mahallesi’ndeki tahsilat bürosuna giderken, tansiyonunun düşmesi sonucu yere yığıldı. Düşerken başını kaldırıma çarpan Gazi Dönmez’in sağ kaşı açıldı. Çevredekiler tarafından ayağa kaldırılan Dönmez'in kaşına mendille tampon yapıldı.
 
Durumun bildirilmesi için çocuklarından birinin telefon numarası istenen Fazıl Dönmez, "Bırakın faturamı yatırıp, evime gideyim. Çocuklarım duyarsa tedirgin olurlar. Ambulansa gerek yok, ben kendim giderim. Ey gidi Kazım Karabekir Paşa, Halit Paşa şimdi neredeler? Onlarla beraber on kişi ile Kars’a bayrağı diken babanın oğluyum.Şimdi yaşlandım. Tansiyonum düştü ve kısa bir süreli baygınlık geçirdim. Ne olur beni hastaneye götürmeyin" dedi.

Olay yerine çağrılan ambulansla devlet hastanesine götürülen Dönmez’in kaşına 4 dikiş atıldı. Kore Gazisi Fazıl Dönmez’in babasının da İstiklal Gazisi olduğu, kendi madalyasının yanında, babasının madalyasını da taşıdığı öğrenildi.