Sökeli Gaziler, bugüne kadar alamadıkları madalyalarını Söke İlçe Kaymakamlığında düzenlenen törende almanın mutluluğunu yaşadılar.
Yıllardır gazilik madalyasının hayalini yaşayan Hüseyin Gök ve Hasan Hüseyin Aydın geçtiğimiz aylarda Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer’e bu konudaki sıkıntılarını dile getirdiler. Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer’in Söke Garnizon Komutanı Kur. Alb. Hilmi İyilikçi ile konuyu paylaşmasının ardından başlatılan resmi yazışmalar sonunda, 1952 yılında İzmir’deki Birliğinden Kore’ye sevk edilen ve çeşitli cephelerde sıcak muhabere içerinde kalan ve 1953 yılında İzmir’deki Birliğine geri gelen Hasan Hüseyin Aydın (80) ve Hüseyin Gök (80)’ün gazilik madalyası almaları hızlandırıldı.
İki gazinin madalyaları Kaymakamlık Konferans Salonunda düzenlenen ve Kaymakam Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Hilmi İyilikçi, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, Emniyet Müdürü M.Ali Serin, Bölge Jan. Kriminal Amiri Jan. Yrb Ekrem Malkoç, Cumhuriyet Baş Savcısı Ayhan Önder, Jandarma Komutanı Yzb. Tolga Baş, Askerlik Şub. Bşk, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Söke Şehit ve Gazi Aileler Derneği yöneticileri ile Kore Gazilerin yakınları katıldı.
Kaymakam Mehmet Demirezer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendine verilen görevi her zaman başarı ile yerine getirdiğini söyleyerek; “Bu kapsamda NATO müttefiki olarak Kore’de görev yaptı. Kore’de görev yapan birçok askerimiz gibi Sökeli askerlerimizde yapmanın mutluluğunu yaşadılar. Değerli büyüklerimiz gazilerimiz Hasan Hüseyin Aydın ve Hüseyin Gök’de Kore’de görev yapmanın mutluluğunu yaşayan büyüklerimiz. Gazilik madalyalarını vermekten mutluluk duymaktayız” dedi.
Törene çocukları ve torunları ile gelen gaziler Hasan Hüseyin Aydın ve Hüseyin Gök, altmış yıl sonrada olsa hatırlanmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirirlerken; “Kore savaşı sonrası kendimizi yeni terhis olmuş gibi hissediyoruz” şeklinde konuştular.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg