Mahkeme heyeti, dosya üzerinde yaptığı tensip incelemesi sonucu, Koramiral Deniz Cora hakkında yakalama emri çıkartılmasını kararlaştırdı.

Kararın gerekçesi, "kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, devam etmesi" ve "iddiaya konu belgelerin yargılama sürecinde ele geçirilmesi nedeniyle delilleri karartma şüphesinin olması".

Tutuklu sanık Kurmay Albay Ümit Metin ve Koramiral Deniz Cora hakkında hazırlanan 19 Temmuz tarihli iddianamenin, mahkemede devam eden "Poyrazköy'de bulunan mühimmata ilişkin dava dosyası ile birleştirilmesi" talepli gönderildiğini belirten heyet, birleştirme konusunun duruşmada değerlendirilmesini de hükme bağladı.

Tutuklu sanık Ümit Metin'in, üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, devam etmesi ve atılı eylemin CMK'nın 100/3. maddesinde sayılan suçlardan olması nedeniyle tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, Metin ve Cora'ya iddianame ve ek klasörlerinin tebliğ edilmesine karar verdi.

Duruşmanın 9 Aralık 2011 tarihinde yapılmasını öngören heyet, duruşmanın yapılacağı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, duruşma günü gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bu konuyla ilgili yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Koramiral Cora hakkında, Gölcük Donanma Komutanlığında yapılan aramada ele geçirilen belgelerden birinde "Amirallere suikast girişimi" iddiasına ilişkin adı geçtiği gerekçesiyle iddianame hazırlanmış ve bu iddianame mahkemece kabul edilmişti.

Aynı davanın diğer sanığı olan Kurmay Albay Ümit Metin ise soruşturma kapsamında 27 Mayıs'ta tutuklanmıştı.