Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre aşırı hızlı olarak ilerleyen TIR yaklaşık 4 metre yükseklikteki köprüden aşağı uçtu. TIR'ın ön tarafı tamamen ezilirken yola fırlayan Yıldız, yaralı olarak kurtuldu.
Ambarlı Liman'a götürmek üzere Yakuplu'dan sıvı sabun yüklediği TIR'la hareket eden Mustafa Yıldız, liman yoluna bağlanmak isterken kullandığı TIR'ın freni boşaldı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre rampa aşağı inen TIR bir anda hızlanmaya başladı. Ambarlı yoluna gidecek köprülü kavşaktan giren YıIdız, direksiyona hakim olarak aracı kontrol etmeye çalıştı. Ancak köprünün keskin bir virajla yola bağlanması nedeniyle aracın hakimiyetini kaybetti. Bİr anda korkuluklara çarpan TIR 4 metrelik yükseklikte aşağıya uçtu. TIR'ın ön kısmı yere çakılırken TIR'dan fırlayan Mustafa Yıldız ayaklarının üzerine düştü. Olay yerine gelen vatandaşlar, sol diz kapağı kırılarak kemiği parçalanan Mustafa YIldız için olay yerine ambulans çağrıldı. Ön tarafı tamamen ezilerek demir yığınına dönen TIR'ın şoför mahalinde başka birinin daha olabilme ihtimaline karşı itfaiyeye de bilgi verildi.

Gelen sağlık ekipleri bacağı kopmak üzere olan Mustafa Yıldız'ı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Kaza sonrası olay yerine gelerek araç içerisinde arama yapan itfaiye erleri ise böyle bir kazadan Mustafa Yıldız'ın kurtulmuş olmasını mucize olarak değerlendirdi./HT