Çevre Bulvarı"nın genişliğine ve yol kotu seviyesine uygun hale getirilecek köprünün bu çalışmalar esnasında 2 ay süreyle trafiğe kapalı olacağı belirtildi. Yapılacak köprü 26 metre uzunluğa, 16 metre genişliğe sahip olacak.
Köprü yapımı süresince, Adnan Menderes ve Ata Mahallesi"nde yaşayan vatandaşların mağdur olmamaları için Aydın Belediyesi ile S.S. 133 No"lu Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi tarafından ortaklaşa bir güzergah belirlendi.
Belirlenen güzergaha göre Adnan Menderes Mahallesi Yetiş Kıraathanesi önünden hareket edecek olan 3-14-17 nolu şehir içi özel halk otoları 506 Sokak, Aydın Bulvarı, Enverpaşa Bulvarı istikametini takip ederek yenisinin yapım çalışmalarına başlanan Mezbaha Köprüsü batısından “U” dönüşü yaparak Egemenlik Bulvarı, Denizli Bulvarı, Sanayi Postanesi yol ayrımından Alt Sanayi Caddesi"ni takip ederek Türk Telekom Ata Santrali önünden Çevre Bulvarı ile Tepecik Bulvarını kullanarak güzergahlarına devam edeceklerdir. Saat: 19.00"dan sonra 3 nolu araçlar Türk Telekom Ata Santrali önüden geriye dönerken, 14 ve 17 nolu araçlar akşam nöbeti boyunca Yetiş Kıraathanesi istikametine çalışmaya devam edeceklerdir. Adnan Menderes Mahallesi sakinlerinin saat 19.00"dan sonra 14 ve 17 nolu araçları tercih etmeleri gerekmektedir.
Yapımı süren yol hakkında bilgi veren Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Mezbaha Köprüsü"nün inşaası ile birlikte Çevre Bulvarı yol kaplamasının da yapılacağını söyledi.
Karayolları Genel Müdürlüğü"nün verilerine göre günde 5.000"e yakın ağır tonajlı kamyon, kamyonet ve otobüsün Aydın"dan transit geçiş yaptığını belirten Başkan Çerçioğlu, “Çevre Bulvarı"nın tamamlanmasından sonra araçlar bu güzergaha yönlendirilecek. Bu sayede hem kentimizin havası kirlenmeyecek, olası kazaların önüne geçilecek hem de kilitlenme noktasına gelen trafiğimiz de büyük ölçüde rahatlayacaktır” dedi.