Erzurum'da etrafı onlarca köpekle kuşatılmış olarak korunan eve operasyon düzenleyen polis, fuhuş yapmaya zorlandığı iddia edilen evli kadını kurtardı. Kadını zorla alıkoyan 2 şüpheli ise gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne gelen ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Çırçır Mahallesi'nde harabe görünümlü bir eve operasyon düzenledi.

POLİSE SALDIRDI

Bahçe duvarlarıyla çevrili evin etrafı çok sayıda resmi ve sivil polis ekipleri tarafından kuşatılırken, içeride bulunan çok sayıda çeşitli cinslerde saldırgan polise saldırdı. Bunun üzerine ilgili kurumlardan ekipler çağrılarak saldırgan köpekler silahlarla vurularak uyuşturuldu. Daha sonra köpekler birer birer evden çıkarılarak başıboş hayvan toplama aracına götürüldü.

Köpeklerden arındırılan evin içerisine maske takarak operasyon düzenleyen polis ekipleri evli olduğu öğrenilen ve kaçırılarak zorla fuhuş yapmaya sürüklendiği ileri sürülen E.E. isimli kadını kurtarırken, şüpheli Z.H.Ş. ile S.A. gözaltına alındı. Emniyette yapılan sorgulamaların ardından S.A. isimli erkek serbest bırakılırken, Z.H.Ş. isimli kadın, “fuhuşa teşvik, aracılık ve yer temini” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EV SABIKALI ÇIKTI

Öte yandan, aynı eve geçtiğimiz yıl da zorla alıkonulduğu ileri sürülen 15 yaşındaki bir kızı kurtarmak için polis aynı eve operasyon düzenlemişti. Aralarında “Pitbull' cinslerinin de bulunduğu 20'ye yakın köpek sebebiyle polisler uzun süre eve girememişti. Yeni Şafak