Muhammed'i köpeklerin elinden Mustafa Coşkun "Çocuk köpeklerin ağzındaydı" dedi. Mahalleli belediyeye tepki gösterdi

Bursa'da 4 ay önce 2 yaşındaki Aleyna Şenol'u parçalayarak ölümüne sebep olan başıboş köpekler, aynı yerde 2 yaşındaki bir erkek çocuğu parçalayarak ağır yaraladı. Köpeklerin önce kıyafetlerini sonra da vücudunu parçaladığı Muhammed Can Öztürk vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı. Bölgede çöplük ve hayvan barınağı olduğunu söyleyen mahalle sakinleri tedbir almayan yetkilileri suçlayıp, köpekleri yakalamak için gelen veteriner ekiplerine tepki gösterdi.
Olay, merkez Osmangazi ilçesi Emek Yenikent Mahallesi Aslan Sokak'taki boş alanda sabah 09.00 sıralarında meydana geldi. 2 yaşındaki ailesi bulunamayan erkek çocuğunun köpeklerin saldırısına uğradığını gören mahalle sakinlerinden Mustafa Coşkun, köpekleri kovalayıp Muhammed'i kurtardı.

ONLARCA ISIRIK İZİ

Büyük bir travma atlatan, boynu, sırtı, kalça ve kollarında onlarca ısırık izi bulunan küçük çocuğa ilk müdahale yapıldı. Hayli üşüdüğü gözlenen ve konuşacak durumda olmayan küçük çocuk tedavi altına alındı. Polis ekipleri de olay yerinde köpeklerin parçaladığı kıyafetleri göstererek yaralı çocuğun ailesine ulaşmaya çalıştı. İhbar sonrası olay yerine gelen belediye veteriner ekipleri başıboş köpekleri aradı. Veteriner ekipleri, üfleme boruyla sakinleştirici atıp köpekleri yakalamaya çalıştı. Ancak köpekler kaçarak izini kaybettirdi. Küçük çocuğu ölümden kurtardığını söyleyen Mustafa Coşkun, "Küçük çocuk köpeklerin ağzındaydı. Köpekleri kovalayıp çocuğu kurtardım" derken, Nizzeydin Kuş ise çocuğu kucağına aldığında her tarafının parçalandığını ifade ederek, "Boynu, ayakları, kolları ısırık içindeydi. Ambulansa ben bindirdim" diye konuştu.

Çocuk şok geçirdi

Olay yerine giden polis araştırma başlatırken, 112 ekipleri donma tehlikesi geçiren ve şoka giren çocuğu Çekirge Çocuk Hastanesi'ne kaldırdılar.

Aynı yerde Aleyna'yı parçalamışlardı

Aynı bölgede Temmuz ayında Aleyna Şenol isimli 2,5 yaşındaki çocuğun köpeklerin saldırısı sonucu ölmüştü. Mahalle sakinleri, çevrede çöplük bulunduğunu hayvan barınağının da yakında olması sebebiyle köpeklerin istilasına uğradıklarını söylediler. Yetkililerin bu duruma seyirci kaldığını ve tedbir almadığını iddia eden mahalle sakinleri, polisin çağırmasıyla olay yerine gelen veteriner ekiplerine de tepki gösterdiler. 2.5 yaşındaki çocuğu İlkercan'a kısa süre önce köpeklerin aynı yerde saldırdığını anlatan Tarık Doğan ise "Bir hafta önce de benim çocuğuma saldırdılar. Belediye bu olaya el atsın. Şikayetçiyiz" şeklinde konuştu./yeni şafak