Olay saat 11.30 sıralarında Yarbay Şemsettin Mahallesi'ndeki bir portakal bahçesinde meydana geldi. Babası 39 yaşındaki Fesih Öztunç'un İstanbul'da bir fırında işçi olarak çalıştığı belirtilen Ayşenur Öztunç, bahçede çalışan annesi 25 yaşındaki Hamide Öztunç'un yanına gitmek istedi. Bahçe içindeki evden çıkan küçük kız, yaklaşık 200 metre uzaklaştıktan sonra 8 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Çığlık ve köpek havlamalarını duyan hala 18 yaşındaki Filiz Öztunç, sese doğru hareket etti. Köpeklerin bir şeyi parçalamaya çalıştığını fark eden genç kız, taş attı. Bunun üzerine köpeklerin saldırmak için yöneldiği genç kız, yan bahçede çalışan komşularının olay yerine geldiğini görünce yardım istedi. Atılan taşlarla köpekler uzaklaştırılınca küçük kızın parçalandığı fark edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisin yaptığı incelemede küçük kızın öldüğü anlaşıldı. Vücudunun hemen hemen her tarafının parçalandığı belirtilirken anne ile diğer yakınları sinir krizi geçirdi.

KÖPEKLER YEĞENİMİ ÇEKİŞTİRİYORDU

Olayın şokunu yaşayan hala Filiz Öztunç, "Havlama seslerini duyunca evden çıkıp köpeklere doğru gittim. Köpekler ortalarına aldıkları bir şeyi çekiştiriyordu. Taş attım, bana da saldıracaklardı ki, komşularımız olay yerine geldi. Taş atıp, köpekleri kovalamadığımızda yeğenimin kanlar içindeki parçalanmış cesedini gördüm" dedi.

İhbarı üzerine olay yerine gelen Tarsus Belediyesi ekipleri uyuşturucu iğnelerde köpeklerin peşine düştü. Vatandaşlar da çevredeki köpekleri kovaladı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.