Kuşadası Körfezi'nde ender rastlanılan köpek balığının dev turist gemilerinin peşine takılarak gelmiş olabileceği kaydedildi.
Kuşadası Balık Hali'ndeki Mestanoğlu balıkçılık firmasının sahibi Müşfik Mestanoğlu, balıkçıların Kuşadası Körfezi Kadınlar Denizi açıklarında tuttuğu 29 kilogram ağırlığında, 1 metre uzunluğundaki cam göz köpek balığının satılması için kendilerine getirildiğini söyledi. Köpek balığını kilosu 15 YTL'den satışa sunduğunu belirten Mestanoğlu, genellikle bu balık türünü turistik işletmelerin aldığını belirterek, birçok kişinin köpek balığı merakını gidermek için dükkanına geldiğini, ancak etini satın almadığını kaydetti.
Bu arada, uzmanlar dünyanın çeşitli bölgelerinde 350 tür köpek balığı yaşadığını, bunun 34'ünün Marmara, Ege ve Akdeniz'de bulunduğunu kaydettiler. Köpek balıklarının bazı türlerinin sıcak denizleri sevdiğini, bu nedenle yaşam alanı olarak Akdeniz'i seçtiğini anlatan uzmanlar, köpek balığı türleri arasında en tehlikeli olanların, Boz Camgöz, Büyük Camgöz ve Büyük Beyaz köpek balığı olduğunu, bu üç türün de Türk karasularında zaman zaman bulunduğunu vurgulayarak, “Köpek balıkları genellikle çiftleşme dönemlerinde veya av alanlarına girildiğinde insana saldırır. Türkiye'de bugüne kadar sahillerde veya denizlerde bir köpek balığının insana saldırdığını hiç duymadık” dediler.