Söke Bağarası beldesinde kuru sebze, meyve paketlemesi yapması planlanan çok yönlü kalkınma kooperatifi, 10 bin liralık elektrik masrafı nedeniyle hizmete giremiyor.
Bağarası'nda yıllardır atıl durumda iken geçtiğimiz yaz aylarında sebze paketleme tesisi olarak hazırlanan proje ile ayağa kaldırılan Bağarası Çok Yönlü Kalkınma Kooperatifi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığından sağlanan yüzde 50'si hibe 500 bin liralık destek kredisi ile hizmete girme aşamasına geldi.
Binanın tadilat sonrası fiziki olarak yenilenmesinin ardından modern paketleme ekipmanlarının montajı tamamlandı.
Tesisin bugünkü duruma gelmesi için çevrelerindeki herkesten yardım aldıklarını dile getiren kooperatif başkanı Sedat Kumbur, ''Başta Bağarası Belediyesi, beldemizin iş adamları olmak üzere tadilat esnasında maddi ve manevi destek gördük. Bakanlıktan gelen kredi desteği ile de ekipmanlarımızı temin ettik. Her şey tamam derken karşımıza 10 bin liralık elektrik tesisatı faturası çıktı. 10 bin lirayı bulabilmek için çalmadık kapı bırakmadık. 500 bin lirayı bulduk, 10 bin lirayı bulamıyoruz'' dedi.
Elektrik sorununu çözülmesinin ardından tesisi hayata geçirmeyi arzuladıklarını dile getiren Kumbur, ''Paketleme tesisinin ardından ikinci ünitemizi de hayata geçirme düşüncesindeyiz. Beldemizin kalkınması için kooperatifimizin faaliyete geçmesini çok önemsiyoruz'' diye konuştu.