Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Denetim Kurulu üyesi Selim Akıllı düzenlediği basın toplantısında Tariş Pamuk Birliği’nin Sökeli Başkanı M. Beliğ Azbazdar’ı eleştirerek, Söke kooperatifinin fabrika arsalarının satılmasından endişe duyduğunu söyledi.
Aydın TARİŞ Pamuk Kooperatifi’nin Birlik ile kavgası sonrasında, şimdide Söke’den benzer sesler yükselmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Söke 131 No.lu Tariş Pamuk Kooperatifi’nin Pamuk Birliği’nden ayrılması gerektiği yönünde yaptığı açıklamaları ile pamuk birliği yönetimi ve birlik başkanı M.Beliği Azbazdar’ın tepkisini çeken Söke Kooperatifi denetim kurulu üyesi Selim Akıllı, düzenlediği basın toplantısında Azbazdar yönetimini bir kez daha eleştirdi.
Pamuk alım sezonunda alım standartlarına uygun olmayan pamuklarını baskı yoluyla kooperatife satmak istediği gerekçesiyle Tariş Kooperatif ortaklığından geçtiğimiz aylarda ihraç edilen Akıllı, ihraç kararının iptali için Söke 1. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurduğunu açıkladı. Pamuk alım döneminde ortağı olduğu Söke Pamuk Kooperatifi’ne, diğer kooperatiflerde uygulandığı gibi kozaklı pamuk sattığını söyleyen Selim Akıllı, ortaklığının devam etmesi için hukuk mücadelesi başlattığını söyledi.
Tariş Pamuk Birliği Başkanı M.Beliğ Azbazdar’ı Tariş’in gayri menkullerini satmakla eleştiren Akıllı; “Yüzyıl boyunca emek emek alınan yerler dört yılda yok pahasına gözünü kırpmadan sattığını herkes biliyor. 73 milyona satıldığını duyduğumuz Çiğlik İplik arazisini organize sanayinin 600 milyona pazarlandığını duymaktayız. Bunların hesabını nasıl vereceksin. Satacağın yer kaldı mı? Yoksa sırada Söke Kooperatif arazisi mi var” dedi.
Pamuk Birliği’nin görevinin ortağına olan pamuk bedellerinin ödenmesi olduğunu sözlerine ekleyen Akıllı; “Nasıl kendi maaşını düzenli olarak alıyorsan, yaklaşık beş aydır maaş alamayan çalışanların maaşlarının da ödenmesi gerekmekte. Çalışan personelin maaşlarının ödenmesi için çaba sarf etmelisin” ifadelerini kullandı
Tariş Pamuk Birliği Başkanı Azbazdar’ın uzatmalarda olduğunu iddia eden Söke Tariş Kooperatifi Denetleme Kurulu üyesi Selim Akıllı, alım sezonunda Söke Kooperatif ortağının pamuk alımlarındaki isteksizlikle birliğe karşı tavır takındığını söyleyerek; “Söke ortağı pamuk alımlarındaki takındığı tavırla 160 bin tonluk rekoltenin yüzde 40’na talip olan Söke Kooperatifi’ne 12 Bin ton pamuk teslim edilmesi birlik yönetimine karşı aldığı bir tavır olduğunu düşünüyorum. Bu sezonki alım kampanyasında tüm kooperatiflerin aldığı pamuk da artış yaşanırken Söke de yüzde 50’ye varan düşüş yaşanması Sökeli ortağın birliğe ne derece güven duyduğunun göstergesidir” dedi.
Söke Tariş arsalarının satılmasından da endişe duyduğunu sözlerine ekleyen Selim Akıllı, Tariş Pamuk Birliği Başkanı M. Beliğ Azbazdar’ı tarihte Tariş’i satan başkan olarak anılacağını söyledi.