Bağarası'nda Tarım Bakanlığından sağlanan kredi ile kuru sebze ve meyve paketleme tesisine dönüştürülecek olan kooperatif, atıl durumdan kurtularak ayağa kaldırılıyor.
Beldede 20 yıl önce yöredeki süt üreticilerinin ürünlerinin değerlendirilmesi amacıyla kurulan Bağarası Çok Yönlü Kalkınma Kooperatifi, yıllar sonra yeniden faaliyete geçme hazırlığında. Geçtiğimiz yaz ayında AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in beldeye yaptığı ziyarette incelediği kooperatif tesislerinin değerlendirilmesi için hazırlanan projeye Tarım Komisyonu üyesi olan Erdem'in girişimleri ile 160 bin lirası hibe olmak üzere toplam 500 bin lira kredi çıktı.
Hizmete girdiğinde ilk etap da 15-20 kişinin istihdam edilmesi düşünülen proje için Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan tesislerde tadilat çalışmaları başlatılırken paketleme makineleri de satın alındı.
Kooperatif Başkanı Sedat Kumbur, kasım ayı içerisinde gelecek olan makinelerin tesisin henüz tamamlanmaması nedeniyle önümüzdeki aylara kaldığını belirtti. Kumbur, ''Kooperatifimizin tesisleri yıllardır atıl durumda olması gözümüzün önünde her geçen gün git gide çürümeye başlaması hepimizi kahrediyordu. Hazırladığımız projeye destek veren milletvekilimiz Mehmet Erdem'in ısrarcı takibi sayesinde kooperatifimizi ayağa kaldırarak beldemizin ekonomi hayatına katkı sağlayacak olan tesisimizi Bağarası'na kazandıracağız'' dedi.
Kumbur, tesislerdeki fiziki yenileme çalışmaları nedeniyle en az 40-50 bin TL'ye de ihtiyaç olduğunu sözlerine ekleyerek, ek kaynak arayışlarında olduklarını söyledi.
AK Parti Bağarası Belde Başkanı Ali Sever de, ''Beldemizde yıllardır istihdama yönelik yatırım olmayışından genç nesil ekmeğini zorunlu olarak dışarıda aramakta. Beldemize kazandırmaya çalıştığımız bu mini tesisi, devamı gelecek olan yatırımlar için örnek teşkil etmesi açısından da önemsiyoruz. İş alanları arttıkça gençlerimiz beldemizde çalışacağı gibi belde ekonomisine de katkı sağlayacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.