Liderler meydanlara indi, seçim heyecanı giderek artıyor. Türkiye'nin en büyük illerinden Konya'da da partiler seçim çalışmalarını hızlandırdı. Liderlerin Konya programları da netleşmeye başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 23 Mart'ta Konya'ya gelerek, partililere seslenecek. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da Konya'da miting düzenleyecek. Ancak miting tarihi konusunda önemli bir sorun ortaya çıktı. Hem AKP hem de Saadet Partisi Konya'da miting düzenlemek için 27 Mart tarihini seçti. Her iki partinin de yöneticileri 27 Mart tarihinde ısrarcı olurken karar İl Seçim Kurulu'na kaldı.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Veli Tolu, her seçim öncesinde son mitingi Konya'da yaptıklarını ve bunun Milli Görüş'ün 40 yıllık bir geleneği olduğunu belirtti. Tolu, 29 Mart'ta yapılacak olan seçimler öncesinde de Saadet Partisi olarak partilerinin son mitingini Konya'da yapmak üzere İl Seçim Kurulu'na seçim takviminin başladığı ilk gün başvurduklarını söyledi.

AKP Konya İl Başkanı Faruk Dügen ise Başbakan Erdoğan'ın Konya'ya büyük önem verdiğini belirterek, parti olarak 27 Mart'ta Konya'da miting düzenlemek için müracaatta bulunduklarını belirtti. AKP ve Saadet Partisinin 27 Mart tarihinden vazgeçmemesi halinde İl Seçim Kurulu, her iki parti temsilcisinin de katılımıyla birlikte kura çekimi yaparak, 27 Mart'ta kimin miting yapacağını belirleyecek.

Hürriyet