İnsanları genç ihtiyar, zengin fakir demeden biraraya getiren camilerin sayısının 3 bin 70'e ulaştığı Konya, nüfusa oranla cami sayısı bakımından Türkiye'de ilk sırada yer alıyor.

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin insanların ibadetlerini yerine getirdiği müstesna mekanlar olduğunu söyledi.

Camilerin, insanlığı din, dil, ırk, zengin, fakir demeden biraraya getirdiğine dikkati çeken Özbuğday, Kuran'da da cami yapımının önemine işaret edilen birçok ayetin bulunduğunu aktardı.

Peygamberimiz'in de cami yapımına önem verdiğini dile getiren Özbuğday, bu çerçevede Hazreti Muhammed'in ilk caminin inşaatında çalıştığını anımsattı.

Özbuğday, Hazreti Peygamber'in cami inşaatında çalışarak sırtında taş taşımasının Müslümanlara örnek olduğunu vurgulayarak, ''Gerek Kur'an'da öneminin belirtilmesi, gerekse Peygamber'in cami yapımında öncülük etmesi herkesi bu doğrultuda hareket etmeye yöneltmiştir. Konyalılar Kur'an-ı Kerim'de de belirtilen cami yapımına oldukça önem veriyor'' dedi.

Cami sayısında İstanbul'dan sonra ikinci

Konya'nın cami yapımı konusunda önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Özbuğday, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin en fazla nüfusunun bulunduğu İstanbul'da cami sayısı 3 bin 154. Şimdi Konya'da cami sayısı 3 bin 70 oldu. Cami sayısına göre İstanbul'dan sonra Konya ikinci sırada yer alıyor. Nüfusa oranla cami sayısı bakımından ise Konya, ilk sırada geliyor. Camilerin sayısının artması inananları camilere yoğunlaştırıyor. Özellikle Ramazan ayı ve önemli dini günlerde camiler dolup taşıyor. Yoğunluk oluyor. Çok sayıda camimizin olması özellikle Ramazan ayında ve önemli dini günlerde vatandaşlarımızın ibadetlerini rahat bir şekilde yapmalarını sağlıyor. Konya'da gereken özen her zaman camilere gösterilmiştir. Camilerin çoğunu vakıf ve dernekler yaptırıyor. Yurt dışından gelen misafirlerimiz Konya için, 'maneviyatı ve camisi çok olan şehir' diyor.''

Özbuğday, hayırsever vatandaşların öncülük ettiği bir çok caminin de yapımının devam ettiğini sözlerine ekledi.