Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan"ın konvoylarının geçişleri öncesinde güzergaha bırakılan şüpheli çanta hareketli dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Cumhurbaşkanlığı korumalarının telsizler aracılığıyla akıbetini saniye saniye takip ettiği çanta fünyeyle patlatıldı. Çantadan elma çıkmasıyla güzergah ekipleri rahat bir nefes aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün Esenboğa Havalimanı'na yolculuğu öncesinde polis ekipleri güzergah aldı. Konvoyun geçişi sırasında güvenlik nedeniyle güzergahta hazır bekleyen polis ekipleri Pursaklar Otobüs duraklarında şüpheli bir çantanın bulunduğunu tespit etti. Vakit kaybedilmeden olay yerine giden ekipler durumu bomba imha uzmanı ekiplere haber verdi. Aynı dakikalar içerisinde Başbakan Erdoğan"ın da havalimanından dönüşü sırasında aynı güzergahı kullanacağı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı koruma ekipleri de çantanın akıbetini telsizler aracılığıyla saniye saniye takip etti. Herhangi bir olumsuzluk yaşanması halinde güzergahın değiştirileceği polis telsizlerine de yansıdı.

Bomba uzmanı ekipler, çantayı fünyeyle patlattı. Çantadan elma çıkmasıyla güzergah ekipleri derin bir nefes aldı. (CİHAN)