TEB Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, yılbaşından bu yana konut kredilerinde yukarıya doğru bir eğilim gözlemlendiğini belirterek, "Konut kredilerinde talep daha hareketli. Otomotivde de 2011'deki seviyeyi yakalar. " dedi.

Son 11 yıl içinde dönem dönem yaşanan küresel ekonomik krizlerde, Türkiye'nin ekonomi yönetimi tarafından banka kredilerine getirilen yüzde 25'lik sınır tedbiri, kredi maliyetlerini yükseltti. Bu da özellikle konut ve otomobil gibi uzun vadeli kredi kullanımında ciddi oranda düşüşe neden oldu. Ancak bankalar, bu sene söz konusu kredi taleplerinde olumlu beklenti içinde. Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, mevduat faizlerinin bir müddet daha çift hanede devam edebileceğini belirterek, buna rağmen konut kredilerine yönelik talebin canlanacağını söyledi. TEB'in profesyonel meslek gruplarının farklı ihtiyaçları olduğu düşüncesinden yola çıkarak geliştirdiği 'Profesyoneller Paketi'nin ilk ürünü olan 'Doktorlar Paketi' ve 'Diş Hekimi Paketi'nin tanıtım toplantısında konuşan Mendi, yılbaşından bu yana konut kredilerinde yukarıya doğru bir eğilim gözlemlendiğini söylerken, "Konut kredilerine talep geçen seneye göre daha hareketli olacak gibi. Otomotiv kredileri de 2011'deki seviyeyi yakalar." şeklinde konuştu. Özel bankacılıkta yaklaşık yüzde 5,5 seviyesinde olan pazar paylarını önümüzdeki 3 yılda yüzde 10'a çıkarmayı ve birinci ligin bu bölümünde ilk 3'te yer almayı hedeflediklerini kaydeden Mendi, "Özel bankacılık olarak 500 bin TL üzeri birikimi olan müşterilere hizmet veriyoruz. 2011'de Fortis Bank ile birleşme sırasında dahi bin 250 civarında özel bankacılık müşterisi kazandık." dedi.

TEB, farklı meslek gruplarının ihtiyaçlarını düşünerek geliştirdiği 'Profesyoneller Paketi'nin ilk ürünü olan 'Doktorlar Paketi' ve 'Diş Hekimi Paketi'ni 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde tüm doktor ve diş hekimlerinin hizmetine sundu. Banka, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ve Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) hazırlık sürecinden başlayarak, zorunlu hizmet için yeni bir şehre taşınırken oluşan masraflara ve muayenehane açma ve yenilemeye kadar doktor ve diş hekimlerinin meslekî, finansal ve kişisel ihtiyaçlarına özel ürün ve hizmetler sunacak. Hayatın her alanında doktorların yanında olmak isteyen banka, doktorlara öğrencilik yıllarından başlayarak profesyonel hayatları boyunca destek olmayı hedefliyor.