F.Bahçe eski başkanlarından Ali Şen'in G.Saray'ın Neuchetal olayıyla ilgili imalı sözlerinin ardından Şen'in 2005 yılında bu konuda yaptığı tarihi açıklamaları ortaya çıktı...
 
A Haber'de katıldığı bir programda Neuchetal olayıyla ilgili olarak, "Bu konuda konuşursam G.Saray UEFA'dan ceza alır" diyerek imali sözlerde bulunan Şen'in 2005 mayıs ayında Futbol Extra Dergisine verdiği röportajda daha çarpıcı açıklamalar yaptığı ortaya çıktı. Şen o röportajında, daha da ileriye giderek, "Neuchetal hadisesinde yaşananlar benimle birlikte mezara gidecek. Bunları açıklarsam G.Saray en az 5 yıl Avrupa kupalarından men edilme cezası alır" şeklinde ilginç bir açıklama yapması kafaları karıştırdı.
 
İşte Şen'in Neuchetal olayıyla ilgili Futbol Extra Dergisinin 2005 Mayıs sayısında yer alan röportajındaki o tarihi sözleri.
 
- Başkanlığınız sırasında özellikle G.Saray tribünlerinden çok küfür yediniz.
 
"Doğru… Meşhur Neuchetal Xamax maçında çıkan olaylardan dolayı G.Saray'ın hükmen yenilgisi ve uzun süre ceza alması gündeme gelmişti. G.Saray büyük bir panik yaşıyordu. O sırada G.Saray başkanı Alp Yalman bu konuda Şenes Erzik'ten yardım istiyor Şenes Erzik'de, "Ben hiçbir şey yapamam. Bu işi çözse çözse Ali Şen çözer" diyor. Sonrasında Alp Yalman'la Şenes Erzik birlikte bu konu için benim evime geldiler. Orada bazı şeyler konuştuk. Ardından da İskoç'ya ya gittim. "
 
- Neden İskoçya'ya gittiniz ?
 
"UEFA itiraz komisyonu başkanı İskoçtu'da ondan. Bu olaylar sırasında neler yaşandığını en iyi bilen Alp Yalman, Faruk Süren ve Şenes Erzik'tir. Ama bu yaşananlar benimle birlikte mezara gidecek. Bunları açıklarsam G.Saray en az 5 yıl Avrupa kupalarından men edilme cezası alır. Çünkü orada zaman aşımı diye bir mefhum yok. G.Saray tribünleri F.Bahçe'nin haklarını koruduğum için F.Bahçe'yi öne çıkarttığım için bana sürekli o dönemlerde küfürler ediyorlardı. Doğru. Ancak bu yaşananları bilselerdi o günlerde bana çok teşekkür ederlerdi. Ben bütün bunları G.Saraylılar anama küfretsin diye yapmadım. "