CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’lilerin MİT-PKK görüşmesine ilişkin ses kaydı konusunda konuştukça “çamura batmaya” devam ettiğini öne sürerken “AKP’nin terör örgütü ile işbirliği yaptığı ortaya çıkınca ne söyleyeceklerini şaşırdılar” dedi.
İnce, yaptığı yazılı açıklamada, MİT ile PKK arasında olduğu iddia edilen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnce, “Sayın Hüseyin Çelik bugün yine haftalık olağan saçmala günündeydi. AKP’nin terör örgütü ile işbirliği yaptığı ortaya çıkınca ne söyleyeceklerini şaşırdılar. Başbakanın sahip olduğu şeref son PKK-MİT ses kaydı ile ortaya çıkmıştır. Sayın Başbakan zekat dağıtacaksa sahip olduğu serveti dağıtsın. İnanıyorum ki Başbakan, sahip olduğu servetin yarısını zekat olarak dağıtsa Türkiye’de aç, açıkta, yoksul kalmayacaktır” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın ABD’ye giderken yaptığı açıklamalara değinen İnce, Erdoğan’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı özel temsilcisi olarak terör örgütüne gönderdiğini itiraf ettiğini ileri sürdü. Erdoğan’ın “Müsteşar yardımcılığı döneminde göndermişimdir” dediğini ifade eden İnce, şunları kaydetti:


“Sayın Başbakan özel temsilcinize CHP’yi terör örgütü PKK’ya şikayet etmesi talimatını da siz mi verdiniz? O görüşmenin amacı sizin söylediğiniz gibi devletin iz sürmesi, suçluyu tespit etmesi midir? Yoksa suçlunun izini kapatmak mıdır?” diye sordu.
Sayın Erdoğan ve AKP’lileri bu ses kaydı konusunda konuştukça çamura batmaya devam ediyorlar. Ama boşuna çırpınıyorlar. Boş laflarla değirmeni doldurmaya çalışıyorlar. Artık maske düşmüş, terör konusundaki gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır.”