Olayın ardından sanık Atakan A. kaçtı. S.K., 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada verdiği ifadesinde, "Konuşmak için beni evine götürdü. Ancak kapıyı kilitleyip, telefonumu zorla aldı. Daha sonra 2 gün boyunca bana tecavüz etti" dedi. Mahkeme sanığın yakalanması için duruşmayı erteledi.
 
Samsun’da 1 çocuk annesi S.K, Atakan A. ile 2 ay arkadaşlık ettikten sonra 1 yıl önce ayrıldı. Ancak, Atakan A., kadının peşini bırakmadı. Geçen şubat ayında 7 yaşındaki kızını ablasına bırakarak alışverişe çıkan S.K., kent merkezinde Atakan A. ile karşılaştı. Eski erkek arkadaşının ısrarı üzerin S.K., konuşmak için onun evine gitti. Bir süre sonra kapıyı kilitleyen Atakan A., cep telefonunu elinden alıp, zorla elbiselerini çıkarttığı S.K.’ya iddiaya göre 2 gün boyunca tecavüz etti. 2 gün sonra da S.K.’yı kimseye bir şey anlatmaması karşılığında serbest bıraktı. S.K., polise giderek şikayetçi oldu. Ancak, polis olayın ardından kaçan şüpheliyi yakalayamadı.
 
Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün hakim karşısına çıkan S.K., sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. S.K. ifadesinde, "2 ay birlikteliğimiz oldu. Sonra ayrıldık. Ancak, Atakan benim peşimi bırakmadı. Olay günü de kendisiyle karşılaştık. Konuşmak istediğini söyledi. Kabul etmedim. Ama ısrar edince kendisine güvenerek gittim. İçeri girince kapıyı kilitledi. ’Seni rehin aldım. Şimdi seni kim kurtaracak’ diyerek beni ölümle tehdit etti. Cep telefonumu zorla elimden aldı. 2 gün beni zorla evinde tuttu. Bu süre içinde de bana defalarca tecavüz etti" dedi. Diğer taraftan, olayın ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden alınan raporda, S.K.’nın ruh sağlığının bozulmadığı belirtildi.
 
Mahkeme, sanığın yakalanması ve S.K.’nın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınması için davayı erteledi.