Bilindiği gibi; Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Halil Karakaya, Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer"in Aydın"da yayın yapan bir yerel gazetede yayınlanan açıklamasında halen iktidar partisi konumunda bulunan partinin kapatılması için Anayasa Mahkemesine açılan davanın devamı ile ilgili olarak yargıyı aşağılayan basın vasıtasıyla hakaret içeren sözler sarf ettiğini iddia ederek su. Duyurusunda bulunmuştu. Karakaya"nın iddialarını ve
gazetede çıkan basın açıklaması inceleyen mahkeme heyeti, her hangi bir suç teşkil eden bir açıklama olmadığı yönündeki kararını açıkladı.
Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Halil Karakaya"nın iddianamesine yargının daha güzel bir cevap verdiğini dile getiren Baki Karaer; “Biz sivil toplum kuruluşu temsilcisiyiz, parti kapatmasının demokrasiye zarar vermesi, yine ülkede istikrarın bozulmaması sebebiyle söz konusu basın açıklamasını Adalet gazetesinde yer almasını istedik. Ancak basın açıklamamızda, yargının bağımsız olması, belirsiz ve keyfi nedenlerle oluşan iddianame ile kapatma davası açılması hususunda görüş bildiren bir konuydu bunun yargı görevini etkilemek veya aşağılamak amaçlı bir yazı olması kesinlikle düşünülemez. Böyle bir şeye bizim de zaten hakkımız yok. Yargı da zaten en büyük cevabı verdi. Adalete güvenimiz sonsuzdur” dedi.
"Basında sivil toplum kuruluşu olarak yer alan basın açıklamalarımıza çamur atılıp dava açacaklarına ülkenin birçok sorunu var onlarla ilgilensinler de millete yararlı insanlar olarak yaşasınlar" diyen Baki Karaer; şunları söyledi: “Söz konusu davayı açıp bizimle uğraşacaklarına, kişiler kendi işleriyle uğraşsınlar ve millete faydalı insanlar olsunlar. Ben Aydın Sağlık Sen Şube Başkanı olarak her zaman her konuda bir sivil toplum kuruluşu olarak herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Bütün sivil toplum kuruluşlarına da böyle davranmalarını tavsiye ediyorum”