Olayların yaşandığı Ağrı Doğubeyazıt'ta incelemelerde bulunan DTP Milletvekillerinden Selahattin Demirtaş, CHP lideri Baykal'a sert çıktı.
DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Diyarbakır'a davet ederek, "Orada atıp tutmak yerine buralara bekliyoruz kendilerini." dedi.

Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde çıkan olaylarda yaşamını yitiren Ahmet Özkan'ın evine taziye ziyaretinde bulundu.

Demirtaş ve Tuğluk, daha sonra Doğubayazıt Belediyesi'ne geçerek Başkanı Mukaddes Kubilay'la görüştü. Burada açıklama yapan Selahattin Demirtaş, "İnsanların demokratik tepkilerini ortaya koyabilmek için hükümetin duyabileceği şekilde gerçekleştirdiği etkinliklere çok sert müdahaleler yapıldı. Bu müdahale sonrası gelişen olaylar maalesef çarpıtılarak, halkımızın ve partimizin provokasyonu olarak adlandırılmaya çalışılıyor." dedi.

Konuyu Meclis gündemine taşımak içinde ciddi hazırlık yaptıklarını ifade eden Demirtaş,"Grup olarak Meclis'te bu konuları tartışmaya açacağız. Özelikle Başbakan Erdoğan ve Deniz Baykal'ın bu konulardaki talihsiz tavırlarını teşhir edeceğiz. Eğer Baykal çok arzu ediyorsa, kendisi buyursun gelsin, Doğubayazıt'ı, Diyarbakır'ı ziyaret etsin de buradaki gerçekliği gözleriyle görsün, ondan sonra eğer vicdanı varsa, kendi grup toplantısında tekrar o şiddet yanlısı tavrından ısrar etsin görelim." diye konuştu.

(CİHAN)