Erzurum’da üniversite öğrencisi İ. C., terk ettiği eski erkek arkadaşı tarafından ‘konuşalım’ bahanesi götürüldüğü evde tecavüze uğradı. Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda 2. sınıf öğrencisi olan İ.C., Emre Ö. ile birkaç ay süren flört ilişkisi yaşadı ve daha sonra ayrıldı.

KONUŞMA BAHANESİ İLE KANDIRDI

Yurtta kalan eski kız arkadaşının karşısına çıkıp son kez konuşma bahanesi ile kandıran Emre Ö., İ.C.’ye nişanlı olmadığını söyleyerek ikna etmeye çalıştı. İ.C.’yi daha rahat konuşup barışma bahanesi ile bir eve götüren Emre Ö., genç kızın iddiasına göre evin kapısını içeriden kilitleyerek şiddet uygulayıp tecavüz etti.

Emre Ö., genç kıza olayı polise bildirmesi halinde durumu ailesine söyleyeceği tehdidinde bulunup evden ayrıldı.Tecavüze uğradığını iddia eden İ.C., olayı polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro ekipleri tarafından yakalanan Emre Ö., Emniyetteki ifadesinde tecavüz yalanlayıp İ.C.’nin de isteği doğrultusunda ilişkiye girdiklerini iddia etti.

Emre Ö., çıkarıldığı mahkemece “cinsel saldırı, darp ve tehdit’ suçlarından tutuklandı. İ.C.’nin alınan sağlık raporunda ise tecavüze uğradığı ve vücudunda darp izleri olduğu belirlendi.