Bunlar sıradan olaylar değil. Biz de takip ediyoruz. 'Peki Sayın Başbakanım konuşmayacak mısınız?' Konuşacağım, sabır... Ve çok farklı konuşacağız” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, son günlerde yaşanan olayların sıradan olaylar olmadığını belirterek, “Peki Sayın Başbakanım konuşmayacak mısınız. Konuşacağım, sabır... ” dedi. AK Parti İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, AK Parti'yle birlikte umutları çoğalan insanlara karşı yüzlerini öne eğemeyeceklerini belirterek, “Yarın milletin huzuruna çıktığımızda alnımız ak, yüzümüz ak bir biçimde milletimize seslenmek durumundayız. Bize bir emanet verdiniz. Biz de bu emaneti hakkıyla taşıdık. O emaneti canımız gibi muhafaza ettik, koruduk, büyüttük ve yücelttik deme durumundayız” diye konuştu.

HUKUKU ZORLUYORLAR

Milletin emanetini gasp etmek isteyenler olduğuna dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi: “Bunların hiçbirine müsamaha etmedik. Türlü taktiklerle kirli oyunlarla çirkin senaryolarla millet iradesini gölgelemek istediler. Çetelerle, mafyayla, hukuk dışılıkla, hukuku zorlayarak, provokasyonlarla üzerimize geldiler, hala geliyorlar. Geri adım atmadık. Taviz vermedik bundan sonra da geri adım atmayacak, yılgınlık, bıkkınlık göstermeyeceğiz. Mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz.”

FARKLI KONUŞACAĞIZ

“Son olayları görüyorsunuz, takip ediyorsunuz. Bunlar sıradan olaylar değil. Biz de takip ediyoruz. 'Peki Sayın Başbakanım konuşmayacak mısınız' Konuşacağım, sabır... Ve konuştuğumuz zaman çok farklı konuşacağız. Çünkü bizim partimizin adı Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Öyle konuşacağız. Neyse bunun gereği onu konuşacağız. Merhum İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'in diliyle onlara seslenmeye devam edeceğiz. Ne diyordu Mehmet Akif, 'Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz. Bu yol hak yoludur. Dönme bilmez yürürüz' Olay bu. Teşkilatımız içindeki tüm yol arkadaşlarımdan bu hassasiyeti göstermelerini bilhassa rica ediyorum.”

VARSIN AVUKAT OLSUN

“Varsın onlar çetelere, mafyaya, karanlık güç odaklarına avukatlık yapsınlar. Öyle diyor ya, 'ben onların avukatıyım' diyor. Biz milletin avukatıyız. Biz her türlü hukuk dışı örgütlenmeyle mücadeleye devam edeceğiz. Onlar bizi yolumuzdan alıkoymak, aşkımızı, şevkimizi kırmak için gayret etsinler. Bize iftira atsınlar.”


Ankara-Konya arası hızlı trene ilk kaynak

Erdoğan, Pınarbaşı beldesinde Ankara-Konya hızlı tren projesinin raylarının ilk kaynağı için düğmeye bastı. Eskişehir-Ankara arasının hızlı trenle 1,5 saate indiğini hatırlatan Erdoğan, “Ankara-İstanbul hızlı tren hattının temeli atıldığı gün, Ulaştırma Bakanıma şunu söyledim, Konya-Ankara hızlı tren yolunu bir an önce yapalım. Hani bir söz var ya 'Git gel Konya 6 saat sürdü'. Bu söz tarih olsun. Yenisi şu, 'Git gel Konya 2,5 saat olsun'. 1 saat 15 dakika gidiş, 1 saat 15 dakika dönüş” diye konuştu. Erdoğan, 'Bundan böyle kara tren gecikir değil, hızlı tren yetişir, diyeceğiz' dedi. Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ömer Dinçer ve Nimet Çubukçu ile ray kaynak makinesinin düğmesine basarak ilk kaynağı yaptı. 1200 santigrat derecede ve 118 saniyede kaynak yapan makine, kaynağı bitirdiğinde Erdoğan ve beraberindekiler kaynağı inceledi.


Atatürk kalksa hepsini mezara gömer

Kongredeki konuşmasında Konya'da hızlı trenin ilk ray kaynağını yaptıklarını ifade eden Erdoğan, kendilerinden önce 40 yıl boyunca bir metre ray döşenmediğini söyledi.

Erdoğan, “Hani bunlar diyor ya, 'Biz Atatürkçüyüz, filan'. Atatürk kalksa, bunların hepsini mezara gömer. 'Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacağız' demiyor mu. Atatürk diyor... Ne yaptınız? Bunlar yan gelip yattılar ama AK Parti çalışıyor, dimdik ayakta, evelallah... İşte buyurun, Ankara-Eskişehir, bitti. Eskişehir-İstanbul devam. Ankara-Konya, inşallah önümüzdeki yıl sonu bitiyor” diye konuştu.

AK Parti'nin ismi üzerinden eleştiriler yapan MHP lideri Bahçeli'ye tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi: “Geçenlerde, Sayın Bahçeli, partinin 'ak'lığı üzerinden eleştiriler yapıyor. Sayın Bahçeli, bu işi lütfen iyi bil ona göre konuş, bilmeden konuşma. Bir araştır ona göre konuş. AK Parti'nin üzerinde açılmış bir dava yok. Benim şahsımla ilgili dava ta belediye başkanlığım dönemine aittir. O davalarda, yönetim kurulu üyesi olan arkadaşlarımın hepsi beraat etti. Ben milletvekili olduğum için, benimle beraber bir iki milletvekili arkadaşım daha var, bizim dosyalarımız rafta bekliyor. Ve bunu Sayın Bahçeli kullanıp duruyor. Ayıptır.” - yenişafak