Aydın’da yaşayan insanlar televizyon dizilerinden etkilenir diye çok bekledim. Ayrıca kimse de tesadüfen Güven İslamoğlu’nun CNN TÜRK ekranındaki Yeşil Doğa programını izlememiş. Haziran 2013’te orada müzik şöleni de yapıldı. Yetmedi.

*

Sosyal medyada imza kampanyası düzenledik. Sağ olsun eş dost imzaladı, paylaştı. Yerel basında çalışanlara ulaştığımızda bunu haber yapmak yerine her biri tek tık ile kampanyamıza destek oldu.

Eksik olmasınlar…

*

Televizyonda Osmanlı dönemine ait onlarca dizi dönüyor. Haklısınız, hepsi de ilgi çekici.

Şu an biz bu fani düzenin kaçıncı bölümünü denemeden oynuyoruz bilmiyorum ama bir dönemin torunlarıyız, neslin devamıyız, miraslarımıza yeterince sahip olabiliyor muyuz? Hiç mi vicdan yok, yoksa gerçekten umursamazlık mı hakim?

*

Aydın’ın en önemli kültürel miraslarından olan Arpaz ailesine ait Esenköy’de bulunan Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı yıkılmak üzere! Şahsım adına belirtiyorum, yaklaşık beş yıldır bakanlığın çeşitli kollarıyla irtibattayım ama durumda bir değişiklik göremedim. Kamulaştırma için ailenin çabası ve restore yapalım diyen yetkili yok.

Üstelik konunun ulusal basında yer bulması gerekirken yerel basında bile lafı geçmiyor.

Gerçekten çok teşekkür etmek istiyorum; Arkeofili web sitesinde Erman Ertuğrul Bey’in konu hakkında yazdığı bir yazı ve sonrasında ulusal basın ve sosyal medyanın çeşitli birçok mecrasında Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı gündeme gelmiş oldu. İşin ilginç yanı yereller hala cinayet, ölüm ve kaza haberi peşinde! Herkesi takdir ediyorum, yaptıkları işleri de yermiyorum fakat Arpaz Kalesini kim gündemine alacak siz almazsanız?

“Eksik olmayın ama bir tarih yok oluyor.”