Aydın Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantıları Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında Aydın Belediye Meclis Salonu"nda yapılan ilk oturumla başladı. Toplam 21 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıya, meclis üyelerinin tamamı katıldı.
Gündem maddeleri kapsamında encümen üyeliğinden istifa eden Kemal Kaya"nın yerine kimin seçileceğini belirlenmesi için seçim yapıldı. Sümran Ünal ve Sait Birlik"in aday olduğu seçimlerde, oy kullanan üyelerden 30"unun oyunu alan Kemal Kaya"nın yerine encümen üyeliğine seçildi. Eğitim Bölgeleri Danışma Kurulu"na 4 üyenin belirlenmesi için yapılan seçimlerde ise kurul üyeliklerine ise Ahmet Öztürk, Sümran Ünal, Ahmet Ertürk ve Güngör Türk seçildiler.
Gündem maddeleri arasında yer alan doğalgaz hattı döşenmesi için Aydın Belediyesi ile Aydın Doğalgaz Dağıtım AŞ arasında protokol imzalanmak üzere Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na yetki verilmesi hususunu görüşen belediye meclis üyeleri, bu konuda hararetli tartışmalar yaptı. Türkiye"nin en zengin jeotermal kaynaklarına sahip ili olan Aydın"da doğalgazın tercih edilmesini uygun görmeyen belediye meclis üyelerinin itirazları üzerine konunun yeniden gözden geçirilmesi kararlaştırıldı. Aydın"da konut ısıtılmasında ve ekonomik faaliyetlerde doğalgaz veya jeotermal enerjiden hangisinin tercih edileceğinin belirlenmesi için 4 kişilik bir komisyonun kurulması ve komisyonda her bir siyasi partiden 1"er kişinin yer almasına karar veren meclis üyeleri, yapılacak çalışma sonucuna göre bir karar verilmesini doğru buldu. 4 kişiden oluşacak olan komisyon üyeliklerinin ise Perşembe günü yapılacak olan Aydın Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumda belirleneceği kaydedildi.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın Belediye Meclisi"nde 2006 yılında il merkezine doğalgaz hattı kurulması yönünde bir karar alınmış. Oluşturulacak komisyonda yer alacak olan üyelerimiz meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve Aydın milletvekilleriyle sürekli olarak irtibat halinde olmalıdır. Aydın zamanda bu komisyon üyeleri yaptıkları çalışmalar hakkında zaman zaman belediye meclisimizi bilgilendirecektir. Sadece Aydın Belediyesi değil, daha önce doğalgaz yönünde karar veren 7 belediye daha gerekli bu çalışmayı yapmalı ve belediyelerin bu konuda ortak bir çalışma programı sürdürmesi benimsenmelidir” dedi.